Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egyes rockerek miért tartják...

Egyes rockerek miért tartják negatívumnak a lájtos rock zenét?

Figyelt kérdés
Nem tetszik mindenkinek minden, ez oké. De észrevettem, hogy sok rocker úgy használja azt a szót, hogy lájtos egyes dolgokra, mintha az magától értetődően rossz lenne. A rock nem egy szűk jelentéskörű szó, ami lájtos, miért ne lehetne jó?
2017. jún. 8. 22:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem a lightos zenét szokták leszólni. Leginkább a tucat metalcore/deathcore bandákkal szokott gond lenni, és ez valahol jogos is, meg azzal, mikor valaki a pop-rock bandákat kemény rocknak állítja be, netán metálnak...
2017. jún. 8. 23:35
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, olyat is hallani, de a metál is elég változatos, van ilyen is olyan is.
2017. jún. 8. 23:43
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Igen, de egy pop-rock banda sosem lesz metál, ahogy egy core banda se igazán...
2017. jún. 8. 23:59
 4/14 anonim ***** válasza:
96%

Csak nem a Metallicás threadről jössz? :D

Amúgy meg a válasz rendkívül prózai: mert ütközik az ő elképzelésükkel a műfajról. Aki keménynek, meg minél kevésbé melodikusnak szereti a metálzenéjét, annak rossz dolog, ha valami lájtos és bántja a gondolat, hogy egy neki nagyon nem tetsző valamit egy neki nagyon tetsző valamivel tesz egy skatulyába. De ezt fel lehetne sorolni az összes létező jelzőre. Aki a technikásabb zenéket szereti, az gyakran nézi le a punk, grunge, meg pop-rock előadókat, mondván hogy az primkó, meg fennáll ennek a majdnem ellenkezője is, akik a Tool, Porcupine Tree, meg Pink Floyd miatt szerettek bele a prog-rockba, azok a technikailag jóval komplexebb azonos műfajú előadókat, mint a Dream Theater, Animals as Leaders, stb. túlkomplikáltnak, f#szméregetőnek gondolják. Vannak, akik szerint nem is igazán true egy előadó, ha effektíve sikeres karriert tudhat magáénak, és minél hallgathatóbb, könnyen befogadhatóbb, minél kevésbé elvont egy zenekar, annál rosszabb és hiteltelenebb a szemükben. Vannak, akik szerint csak az nevezhető black metálnak, amiben a vocal track összetéveszthető a gitárral, mert az egész albumot az asztal lábával vették fel mikrofon helyett, kiadták tíz példányban kazettán egy üres fekete borítóval, majd az egyik tag a zenekarból megölte a többit, aztán magával is végzett. Sorolhatnám ezeket a gatekeeping dumákat napestig, de egyrészt szerintem érted miről beszélek, másrészt ahogy haladok előre, egyre abszurdabb túlzásokban fogalmazok, és isten ments, hogy egy alapból vitatott témán belül én még egy szub-vitát kirobbantsak.

Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy ez mind baromság. Persze, az okés, hogy ahány ember, annyi preferencia, és vannak, akik ha azt mondják valamire, hogy sz#r, nyugodtan hozzáképzelheted, hogy "szerintem", de azokat nehezemre esik megérteni, akik úgy érzik, hogy ők aztán kimondják az objektív igazságokat művészetben. Főleg, hogy egyes jelzők pejoratív használata képes konkrétan a műfaj alapjaival szembemenni (pl. se a komplexitás, se a zúzósság, se a túlzott művésziség nem volt különösebben jellemző a rockzenére, mikor az kialakult, de még a metálra se olyan mértékben, mint amennyire azt modern előadóktól egyesek elvárják). Nem érdemes az ilyen egyszavas problémákon túl sokat rugózni, ugyanis nem a műfajok határozzák meg az előadókat, hanem az előadók a műfajokat.

2017. jún. 9. 00:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudják hogy eredetileg miről szólt a műfaj.
2017. jún. 9. 15:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy egy pop-rock banda lehet metál, hanem hogy nem is kell annak lennie. Illetve vannak metál műfajok (pl. glam metal), amik utólag is változnak, ma már inkább hard rocknak nevezik, meg ugye a kérdés bonyolódik, ha egy banda stílust váltott, és régebben keményebb zenét játszott (nem feltétlen a Metallica, hogy a másik kommntelőnek is reagáljak, sok ilyen példa van, pl. Bon Jovi).
2017. jún. 9. 18:04
 7/14 A kérdező kommentje:

4-esnek köszönöm a részletesebb választ, ezt kiemelném:

"De ezt fel lehetne sorolni az összes létező jelzőre. Aki a technikásabb zenéket szereti, az gyakran nézi le a punk, grunge, meg pop-rock előadókat, mondván hogy az primkó, meg fennáll ennek a majdnem ellenkezője is, akik a Tool, Porcupine Tree, meg Pink Floyd miatt szerettek bele a prog-rockba, azok a technikailag jóval komplexebb azonos műfajú előadókat, mint a Dream Theater, Animals as Leaders, stb. túlkomplikáltnak, f#szméregetőnek gondolják. Vannak, akik szerint nem is igazán true egy előadó, ha effektíve sikeres karriert tudhat magáénak, és minél hallgathatóbb, könnyen befogadhatóbb, minél kevésbé elvont egy zenekar, annál rosszabb és hiteltelenebb a szemükben. "

Én magam pl. szintén nem szimpatizálok olyan előadókkal, akiket én 3 akkordosnak tartok, de szerintem nem ez a baj. Hanem ami az idézett rész 2. felében van: én sose mondtam, hogy ez vagy az nem IGAZI rock, csak mert én kevésnek/soknak tartom, hanem azt mondom, hogy nem szeretem a nagyon zúzós metal zenét, de nem mondom, hogy az nem zene, vagy nem metal zene, vagy nem rock zene. Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy a vígjáték nem vígjáték, mert a comedia régen egyszerűen csak azt jelentette, hogy harry enddel záródó történet.

2017. jún. 9. 18:09
 8/14 A kérdező kommentje:

*happy

Egyébként én valahogy főleg a rockerek közt látok ilyet, hogy te nem is vagy igazi rocker. Máskor is láttam itt olyan kérdést, ahol egy lány arról írt, hogy kiábrándult valami rocker fórumból, mert csak az ment egész nap, hogy ki az igazi kemény rocker.

2017. jún. 9. 18:11
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
Oké, értem... én csak azt próbáltam tudtodra adni, hogy sokakat(beleértve engem is), az zavar, mikor "kemény zenének" vagy metálnak titulálják a pop-rockot, netán zseniálisnak mondjuk az Asking Alexandriát. Az, hogy valaki hallgatja őket... szíve joga, csak a helyén kell kezelni a dolgokat. :)
2017. jún. 9. 18:23
 10/14 A kérdező kommentje:

Én nem tudok sokat az Asking Alexandriáról, de akinek a kedvence, annak nyilván zseniális. :D

Én értem, amit mondtál, de szerintem nem pont válasz a kérdésre.

2017. jún. 9. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!