Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Erőteljes elektronika, metálla...

Erőteljes elektronika, metállal ötvözve?

Figyelt kérdés

Ilyen stílusmegjelöléseket tudtok mondani? Olyan fajták érdekelnének, melyekben legalább 50% az elektronika, és másodsorban metál. (Esetleg konkrét zenekarokkal, számaikkal kiegészítve az adott stílust.)

Eddig egyelőre csak a mai japán metálok egy részében találtam ilyet. Sokszor igényes is.

De egyébként mást is ismertek? Más népek más zenekarai, stílusai, amelyekre jellemző szintén?

2017. jún. 8. 12:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :) Bár tényleg mindenkinek köszi, de az EBM dolog mellé ment... Ismerem az EBM-et és SZERETEM is -már amelyiket, pl Front242 határeset, de a "DAF", és az "And One" már bejövősek, meg részben az általad említett Combichrist és FLA is-

azonban itt nem erre gondoltam...

Az EBM erőteljesen elektronikus, ipari zenével kombinálva.

Se nem rockos, sem nem metál jellegű.

Persze biztos vannak, akik kombinálták az EBM-et metállal, de vajon kik? Ha léteztek egyáltalán ilyen zenekarok... Esetleg az általad említett többi olyan zenekar, akit még nem ismerek...? De az meg más nem is EBM volna... Hanem egy másik stílus. ÉS lehet , h azt keresem.

Ismétlem:

a jelen évtizedekbeli japán visual kei - metalcore zenekarok nagy része csinálja azt, amit keresek nost.

Csak ezen felül is érdekel, más stílusok, más népek előadóitól is, ahol kb fele-fele metal és elektronika.

Vannak olyan japán visual kei metálzenekarok, akik számomra tetszetősen visznek bele elég sok elektronikát a

metalcore zenéjükbe

(általában egész jó arányban: 30 / 40 % -ban).

(Pedig máskülönben nem rajongok az USA metalcore-ért, bár megvagyok avval is, zenekartól, albumtól függ...)

A többi válaszadó többségében újat mondott nekem, még utánajárok, hátha lesz ezekből, ami majd megfog engem is. ;)

EZT A KÉRDÉSEM IS MEGTEKINTHETITEK, IDEVÁGÓ:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__8652157-van..

Annál a másik kérdésemnél még csak egy válaszoló volt,

ő nem értette meg kérdésem.

2017. jún. 9. 14:27
 12/17 A kérdező kommentje:

Egyébként mi az a tecső? :)

És ne feledjétek megnézni az iménti linket, légyszi! ;) Szerintem ti ott is érdemben tudtok reagálni...

2017. jún. 9. 14:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Turmion Katilöt

Semagrl

Crematory

Meg az Alien Fuckerben is jelennek meg szintis témák.

2017. jún. 12. 15:04
 14/17 anonim válasza:
Eskimo Callboy
2017. júl. 6. 16:47
 15/17 anonim ***** válasza:

+1 A Celldwellernek, eszméletlenül jó.

Hallgass bele ebbe a mixbe mondjuk:

https://www.youtube.com/watch?v=kXlNaCsKvus

Egyébként még a Rammstein, bár itt nagyobb arányú a metal, de rengeteg elektronikus elemet alkalmaznak.

Az Infected-et egyébként nem D&Bnek mondanám, sokkal inkább trance/psytrance, de az igaz hogy hajlanak a metál felé néha (vicious delicious album pl)

2017. júl. 12. 04:58
 16/17 A kérdező kommentje:

Bocsi, ebben igazad van, régen hallgattam már Infectedet, tényleg rémlik, mintha inkább psytrance lenne a központi stílusuk, elektromos gitárral színezve olykor.

De a Rammstein kapcsán szerintem itt is említettem, hogy az ipari metál stílust ismerem, valami újabb érdekel, ami metal+elektornika. ;-)

Na meg talán említettem itt is, hogy

nem kamázom a Rammstein-t, olcsó lopás a klasszikus ipari metal zenekaroktól, pl Ministry-től.

De a többi ötletet köszi neked is. ;)

2017. júl. 12. 20:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Javaslom Zardonic zenéit, Skold és a Not My God zenéket. Ezeknek közük van az industrial metalhoz is, de az elektronikus hangzások vannak előtérben, inkább. Esetleg nézz az Aim To Head csatornára youtube-on, az tele van ilyen electro metal mixekkel. Remélem, hogy tudtam segíteni. 😁🤘🏽
szept. 15. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!