Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meggyfa jó alapanyag lenne...

Higgany kérdése:

Meggyfa jó alapanyag lenne gitárnak?

Figyelt kérdés

2017. jún. 7. 19:58
 1/3 Mojjo ***** válasza:

Hát- és oldallapnak. Fedlapnak nem igazán. Alapból fedlapnak nyitvatermőket szoktak elsősorban használni - tipikusan sitka fenyő, engelmann fenyő, kanadai vörös cédrus, ilyesmi. Ha zárvatermőket használunk, akkor lehetőleg szórtlikacsú fák legyenek. Ilyen a mahagóni, vagy a hárs. Gyűrűs likacsú, vagy félig gyűrűs likacsú faanyag fedlapnak szerintem nagyon nem oké. A cseresznye félig gyűrűs likacsú.

Ha érdekel, kifejthetem bővebben, hogy miért is van ez, de ha csak egy rövid válasz érdekel, akkor az annyi, hogy csak hát- és oldallapnak, fedlapnak keress mást. Akár sima lucfenyőt pl.

2017. jún. 7. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Elektromosgitárt készülök csinálni, valamint nem akusztikust, hanem egy 40mm-es lapgitárt.

Majdnem tölgyfa lett, de jót nem hallottam még róla, aztán száradás közben szét is repedt, így az altatva van.

Viszont van most meggyfám, és mivel a cseresznye elvileg jó, gondoltam valahol rokonok, így ez is jó lehet.

2017. jún. 9. 19:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a tölgy alkalmatlan lenne, Brian May Red Specialja is abból készült. Mondjuk a súlya nem lehet kevés egy tölgyből készült tömörtestű gitárnak.

Szerintem a meggyel se lehet gond, abszolút szubjektív dolog, hogy kinek melyik faanyag hangja jön be. És nem is lehet csúnya. Pár éve vágtam ki egy öreg, nagy szilvafát, összevágtam tüzifának, de már bánom, azóta ki is száradt volna.

2017. jún. 9. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!