Van olyan keresztény, aki hallgat black metált?
Mi a véleményetek a műfajról? Hogyan érzitek magatokat attól, hogy hallgatjátok? És a zenészekről (pl Varg Vikernesről) mi a véleményetek?
Olyanok írjanak, akik konkrétan BLACK metált hallgatnak
Ha valaki még nem ismeri, és most utánanéz, az ő véleményére is kiváncsi vagyok
A kérdés mondjuk nem tudom, mennyire szól hozzám, mert én elég erőteljesen vallásellenes vagyok. Teljesen mindegy, hogy az a vallás kereszténység, iszlám, sátánizmus vagy bármi más (legalábbis ha a pogány természetvallásokat nem tekintjük hitnek, ahogyan sokan teszik).
Blackből én a DSBM-et és az atmoszferikust hallgatom, bennem a Mayhem, Darkthrone, Dissection, Emperor, Immortal és társai, vagy a modern klasszikusok, mint a Mgła, sok mindent nem mozgatnak meg, nem igazán hallom bennük azt a túlvilági gonoszságot, amit promózni hivatottak. Ennek ellentmond a nickem, a Paragon Belialban ugyanis kegyetlen jó riffek vannak. ^^
Varg elveivel 100%-ig egyetértek, főleg arról, amit ő a fehérek népirtásának nevez. (A liberalizmus az, ami elpusztította Németországot, Franciaországot, és most következik Nagy-Britannia is. Aztán ha esetleg 2030-ra napi szinten durrogtatják el magukat "ismeretlen kultúrájú", vagy "ázsiai" terroristák, esetleg "vesztik el uralmukat a volán fölött", akkor majd az országban is felnyílik a szemük a liberálisoknak. Ennyit a politikáról.) A gyilkosságának körülményeiről konkrét bizonyíték nincs, csak elméletek, úgyhogy arról nem nyilatkozok. A gyújtogatásait meg embere válogatja; egyrészt Európának nem lett volna szabad a pogány múltját feladnia a kereszténység miatt, másrészt viszont építészeti és történelmi emlékek voltak azok a templomok.
Hogy jó ember-e? Racionálisan gondolkodó, határozott értékekben hívő, intelligens ember. Én a "jó" és a "rossz" fogalmában nem hiszek.
Olvastam Vikernesről több forrásból is, és láttam őt interjúkban. Hallva a legtöbb klasszikus blackmetal "zenét", Vikernes az egyetlen a klasszikusok közül, aki értelmes zenét alkotott, kifejezte saját érzelmeit.
Ezen felül elég valószínű a riportok, valamint az infóim alapján is, hogy Vikernest valóban megtámadta Euronymous, majd ÖNVÉDELEMBŐL ölte meg őt Vikernes.
Euronymous ráadásul már korábban kínhalállal fenyegette Vikernest.
Euronymous volt feltételezhetően a gyilkosa a Dead művésznevű srácnak.
Nem egy klasszikus blackmetal zenész nyilakozott gyanúsan ezen esetekről. Esélyesen bűnbakot kerestek Vikernesben, ami a jelek szerint sajnos sikerült nekik.
Én elítélem a gyilkosságot, de NEM az önvédelmit.
Nem akarom védeni Vikernest, pusztán összefoglaltam a meglátásomat vele kapcsolatban, az infókból általam összerakott puzzle alapján. Lehet, hogy tévedek részben, mindenesetre erre jutottam.
Evvel azt szeretném mondani, hogy ne ítélkezzetek olyan könnyelműen.
Azt csak mellékesen teszem hozzá, hogy
nem csak az egyetlen értelmes norvég klasszikus blackmetal zene Vikernesé, de hallgatva őt van véleménye a világról, nem egy irányítható birka, akit a sátánista hatalom irányít, hanem a keresztényeket manipuláló pápaság hamis intézményére világított rá.
Elkövetett viszont egy komoly hibát: ezek a szándékos keresztény fatemplom gyújtogatások... Bár meglátásaiban van egy viszonylagosan reális kritikai hajlam, azonban fiatal, kb 20 éves fejjel -mint utólag ő is belátta- szélsőséges módon kivitelezte értve ez alatt a templomgyújtogatásokat.
Sajnos további hibája a túlzott radikalizmusa.
Sose volt sátánista. Huszas éveiben pusztán polgárpukkasztásból hazudott ilyet. Ő pogány elveket vall, tehát az ősi, sámán gyakorlatok felelevenítését, a természettel összhangban létezést.
A kereszténységet viszont alapvetően evvel ellentétes irányba: dogmatikus presztízskövetésre hipnotizálják mindmáig, Vatikánból. Áttételesen a protestantizmust is.
De összességében épkézláb személyiségnek és remek komponistának tartom, a maga sajátosságaival együtt.
Ellenben a legtöbb klasszikus norvég black metal "zenész" öncélú, ostoba provokátor, többségük sátánista "vak zombi", akik benne ragadtak a kamaszkori dackorszakban, "csakazértis ellentmondani", infantilisen.
Teljesen más kérdés a white metal (keresztény black metal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!