Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van olyan keresztény, aki...

Van olyan keresztény, aki hallgat black metált?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek a műfajról? Hogyan érzitek magatokat attól, hogy hallgatjátok? És a zenészekről (pl Varg Vikernesről) mi a véleményetek?

Olyanok írjanak, akik konkrétan BLACK metált hallgatnak

Ha valaki még nem ismeri, és most utánanéz, az ő véleményére is kiváncsi vagyok

2017. jún. 4. 17:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Varg idealista, ezt nem tagadhatod. Az idealistáknak meg nincs berögzött személyiségük, csak dobálóznak a szavakkal (pl ő náci). Most lehet mondani, hogy oké, akkor mit vitt véghez eddig? Nos, a rendszerük szerint leülte a büntetését. De ha valóban vannak itt keresztények, akkor mindenki tudja, hogy minden bűnt 2x visel az ember. Nem mutogatni kellene hogy ki mit csinált, de most tuti marha egyszerű személyiségnek képzelsz. De hidd el nekem nincs értelme... És igen is, amíg nem ad rá még 1 okot arra, hogy rossz embernek gondoljam, addig nem fogom... Van 2 gyereke, tündéri mindegyik, és neveli őket. Euronymus meg mindenki szerint idióta volt, és kiszámíthatatlan. Viszont még Vargnál is jobb zenész.
2017. jún. 5. 13:39
 12/24 anonim ***** válasza:
43%

A kérdés mondjuk nem tudom, mennyire szól hozzám, mert én elég erőteljesen vallásellenes vagyok. Teljesen mindegy, hogy az a vallás kereszténység, iszlám, sátánizmus vagy bármi más (legalábbis ha a pogány természetvallásokat nem tekintjük hitnek, ahogyan sokan teszik).

Blackből én a DSBM-et és az atmoszferikust hallgatom, bennem a Mayhem, Darkthrone, Dissection, Emperor, Immortal és társai, vagy a modern klasszikusok, mint a Mgła, sok mindent nem mozgatnak meg, nem igazán hallom bennük azt a túlvilági gonoszságot, amit promózni hivatottak. Ennek ellentmond a nickem, a Paragon Belialban ugyanis kegyetlen jó riffek vannak. ^^

Varg elveivel 100%-ig egyetértek, főleg arról, amit ő a fehérek népirtásának nevez. (A liberalizmus az, ami elpusztította Németországot, Franciaországot, és most következik Nagy-Britannia is. Aztán ha esetleg 2030-ra napi szinten durrogtatják el magukat "ismeretlen kultúrájú", vagy "ázsiai" terroristák, esetleg "vesztik el uralmukat a volán fölött", akkor majd az országban is felnyílik a szemük a liberálisoknak. Ennyit a politikáról.) A gyilkosságának körülményeiről konkrét bizonyíték nincs, csak elméletek, úgyhogy arról nem nyilatkozok. A gyújtogatásait meg embere válogatja; egyrészt Európának nem lett volna szabad a pogány múltját feladnia a kereszténység miatt, másrészt viszont építészeti és történelmi emlékek voltak azok a templomok.

Hogy jó ember-e? Racionálisan gondolkodó, határozott értékekben hívő, intelligens ember. Én a "jó" és a "rossz" fogalmában nem hiszek.

2017. jún. 5. 13:58
 13/24 anonim ***** válasza:
47%
Hívőkhöz szólt, de mindegy Paragon Belial :D Egyébként igen. Csakhogy idézzek egy közgazdászt szószerint a liberalizmusról: "Nah most a liberalizmus alatt nem azt kell érteni, amit szeret a liberalizmus ma is hírdetni magáról, hogy ő lényegében az emberi jogokat, a minden egyes embert egyformán megérintő emberi jogokat, és a politikai szabadságokat... Nem! A liberalizmus ma a globálisa megszerveződött magánhatalomnak, vagyis egy pénzuralmi, kapitalista, világuralmat megszerzett hálozatnak azt a jogát jelenti ma a liberalizmus, hogy ő akkor csinál háborút amikor akar..., nem számít a nemzetközi jog, ő kivételezett, ő nélkülözhetetlen, vagyis tulajdonképpen megilleti... tehát ő a liberalizmus alatt azt érti: hogy mindenki másnak a szabadságával, ő korlátlanul visszaélhet, beleértve a nemzetközi jogot is, mert nézzük meg, hogy az afganisztáni háború minden nemzetközi jogi szabállyal felrugásásával kezdődött, és folyik."
2017. jún. 5. 14:04
 14/24 Tom Benko ***** válasza:
60%
@13: Melyik "alternatív gondolkodó" írt ekkora baromságot?
2017. jún. 6. 08:56
 15/24 anonim ***** válasza:
Aki elvégzett egy közgazdasági, filozófiai, ELTE-n jogtudmányt vézett. De te biztosan jobban átlátod a dolgokat, és hitelesebb információt képviselsz mint a közíró Dr. Drábik János.
2017. jún. 6. 13:09
 16/24 anonim ***** válasza:
21%
Vikernes egy elborult elméjú marha. Szomorú hogy szabadlábon van
2017. jún. 6. 21:23
 17/24 anonim ***** válasza:
16%
#16 Kiengedték? :O Nabammeg....
2017. jún. 6. 21:28
 18/24 anonim ***** válasza:

Olvastam Vikernesről több forrásból is, és láttam őt interjúkban. Hallva a legtöbb klasszikus blackmetal "zenét", Vikernes az egyetlen a klasszikusok közül, aki értelmes zenét alkotott, kifejezte saját érzelmeit.

Ezen felül elég valószínű a riportok, valamint az infóim alapján is, hogy Vikernest valóban megtámadta Euronymous, majd ÖNVÉDELEMBŐL ölte meg őt Vikernes.

Euronymous ráadásul már korábban kínhalállal fenyegette Vikernest.

Euronymous volt feltételezhetően a gyilkosa a Dead művésznevű srácnak.

Nem egy klasszikus blackmetal zenész nyilakozott gyanúsan ezen esetekről. Esélyesen bűnbakot kerestek Vikernesben, ami a jelek szerint sajnos sikerült nekik.

Én elítélem a gyilkosságot, de NEM az önvédelmit.

Nem akarom védeni Vikernest, pusztán összefoglaltam a meglátásomat vele kapcsolatban, az infókból általam összerakott puzzle alapján. Lehet, hogy tévedek részben, mindenesetre erre jutottam.

Evvel azt szeretném mondani, hogy ne ítélkezzetek olyan könnyelműen.

Azt csak mellékesen teszem hozzá, hogy

nem csak az egyetlen értelmes norvég klasszikus blackmetal zene Vikernesé, de hallgatva őt van véleménye a világról, nem egy irányítható birka, akit a sátánista hatalom irányít, hanem a keresztényeket manipuláló pápaság hamis intézményére világított rá.

Elkövetett viszont egy komoly hibát: ezek a szándékos keresztény fatemplom gyújtogatások... Bár meglátásaiban van egy viszonylagosan reális kritikai hajlam, azonban fiatal, kb 20 éves fejjel -mint utólag ő is belátta- szélsőséges módon kivitelezte értve ez alatt a templomgyújtogatásokat.

Sajnos további hibája a túlzott radikalizmusa.

Sose volt sátánista. Huszas éveiben pusztán polgárpukkasztásból hazudott ilyet. Ő pogány elveket vall, tehát az ősi, sámán gyakorlatok felelevenítését, a természettel összhangban létezést.

A kereszténységet viszont alapvetően evvel ellentétes irányba: dogmatikus presztízskövetésre hipnotizálják mindmáig, Vatikánból. Áttételesen a protestantizmust is.

De összességében épkézláb személyiségnek és remek komponistának tartom, a maga sajátosságaival együtt.

Ellenben a legtöbb klasszikus norvég black metal "zenész" öncélú, ostoba provokátor, többségük sátánista "vak zombi", akik benne ragadtak a kamaszkori dackorszakban, "csakazértis ellentmondani", infantilisen.

Teljesen más kérdés a white metal (keresztény black metal).

2017. jún. 6. 22:06
 19/24 anonim ***** válasza:
Dead öngyilkos lett.
2017. jún. 7. 08:55
 20/24 Tom Benko ***** válasza:
@15: Ja, Drábik... Ok, no comment.
2017. jún. 7. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!