Van metal stílus, amely a dance-rock -nak metálos változata?
Merthogy nem hallottam ég "dance-metal" címkéről... Tehát hogyan nevezik a dance-rock -kal rokon metal stílusokat?
Dance-rock:
Olyasmi, de nem véletlen adtam meg linkeket: a kérdéskiírásomnál a "dance-rock" wiki cikket kéretik megnézni. ;) Ott szerepel, hogy a "post-punk" stílus is előzménye. Ez alapján metálban úgy tudom elképzelni, amit keresek, hogy némileg dallamos ipari metál. Talán... Az ipari metál egyfelől hardcore alapú, másfelől engem a post-punkra is emlékeztet egy picit. Viszont középtempós.
Valamint az előző oldalán a kérdésemnek linkeltem egy tipikus dance-rock számot. Na, azt próbáljátok elképzelni metálban. ;) Ennél a kérdésemnél ilyen stílust keresek. És szerintem, még nem találtak ki a zenekritikusok stílusnevet rá. Vagy csak nem tudok róla?
Kb mint amikor Depeche Mode-ot metal zenekarok feldolgozzák:
https://www.youtube.com/watch?v=AYNbo_NOYI0
...persze, ha meggondoljuk, az ős punk-rock-hoz jutunk vissza a dance-rock metálosításával... Bár attól kissé színesebbre, metálosabbra, komplexebbre gondolok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!