Miért hiszik azt a 12-14 évesek (főképp lányok), hogyha Asking Alexandriát, meg Hollywood Undeadet (ide sorolható továbbá a Black Veil Brides) hallgatnak, olyan nagy metálosok?
Nem.
Senkit sem hibáztatok azért, ha valaki 2017-ben nem olyan zenekarokon keresztül ismerkedik meg a rockkal, akik 20-30 évvel ezelőtt voltak a pályájuk csúcsán. Ezzel persze most nem leszólni akarom a klasszikusokat, csak szembemenni azzal a felfogással, hogy minden mai (rock)zene egy f*s, és csak a régiek az igaziak.
Szeretem és végtelenül elismerem a klasszikus rockbandákat, de teret kell engedni az új generációnak, ha tényleg azt akarjuk, hogy a rockzene tovább éljen. Aztán ha egy tini a mai rockbandák hatására komolyan elköteleződik a rockzene mellett, akkor előbb-utóbb úgyis el fog jutni az AC/DC-ig és a társaikig.
Én 13-14 éves korom óta hallgatok rock zenét napi rendszerességgel (ritkán másat is, nem vagyok elfogult), a kérdésben felsorolt bandák/együttesek közül csak a BVB-vel van tapasztalatom, van néhány jó kis daluk. De sosem voltam az aki, meghallgat egy rock zenét, aztán megy is kiguglizni, hogy a tagok hol születtek stb...Én a fülemmel döntöm el mit szeretek és mit nem, nyugodtan nevezzétek képmutatásnak(speciel a régebbi darabok vonzanak, az általam igazinak vélt rock együttesek)...Ha egy banda megfog azt szeretem, gyakrabban hallgatom, megtanulom a szöveget, netán még a pólójukat is megveszem, egy igazán jó koncert élmény után...De, egy pillanara sem érzem cikinek, hogy headbangeljek a tömegben egyedül, vagy akár csápoljak és üvőltsem torkom szakadtából a szöveget...Nyugodtan bíráljon el bárki bárminek...Szerintem nem attól lesz rocker valaki, hogy mások annak tartják, hanem, hogy annak érzi magát és fel is vállalja azt!(Nem feltétlen öltözködés terén.)
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!