Milyen húros gitárral kezdjek?
Ha mindenféle zene, tehát klasszikus, spanyol, rock, pop, stb. zene is érdekel?
Igazából a két kedvencem a klasszikus és a progresszív rock zene (pink floyd, deep purple, queen, yes, genesis, stb.), de szeretem az alternatív rockot (radiohead, muse) és a progresszív metált is (tool)... Meg olyan együtteseket előadókat mint Steven Wilson, Primus, nomeansno. Szóval rengeteg eltérő dolgot, de amúgy nem értek a zenéhez... Így azt sem tudom, hogy nylon húros klasszikus gitárral kezdjek, vagy akusztikussal, ha később szeretnék elektromosat is.
Nyílván a legjobb az lenne, ha mindkettőből vennék egyet, de arra egyenlőre nincs pénzem. :/
"Így azt sem tudom, hogy nylon húros klasszikus gitárral kezdjek, vagy akusztikussal"
Miért, a nylon húros klasszikus talán nem akusztikus? :)
Amúgy jól érzed, jó lenne mindkettőből egy. De ha arra nincs pénz, gondold át, hogy _játszani_ mit szeretnél igazán. Értem én, hogy ezeket a zenéket szereted hallgatni, de mi lenne az, amit a _leginkább_ játszanál is. Amibe komolyan bele akarnál merülni.
Ha az elektromos felé mozdulnál a későbbiekben, akkor én is fémhúros akusztikust mondanék mindenképpen.
Én klasszikuson kezdtem, de a listád alapján inkább akusztikus aztán elektromos. Tudniillik hogy a klasszikus gitárnak a nyaka is szélesebb (nagyobb a távolság a húrok között), míg az akusztikusé majdnem olyan széles mint az elektromos gitáron.
A másodiknak üzenném hogy nyilván a klasszikus gitár is akusztikus, de akusztikus gitár alatt a fémhúrosat értik általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!