Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tönkrement a hangkártyám?

Tönkrement a hangkártyám?

Figyelt kérdés

Már rengetegszer használtam a line in-t arra, hogy gitárjátékomat rögzítsem. Eddig gyönyörűen szólt. Már másfél éve. Erre egyik napról a másikra a felvett hang recseg :S

Mi lehet a baj, és hogyan lehet olcsón orvosolni?:S

2010. máj. 13. 13:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Legolcsóbban úgy lehet orvosolni, hogy megnézed, hogy

a.) a felvételi gain nincs-e véletlenül túlvezérlésig feltekerve

b.) kábelt cserélsz

c.) meghallgatod, hogy nem a jel recseg-e, amit rögzíteni akarsz

Ha tényleg egyik napról a másikra történt, akkor ez lehet a 3 fő ok.

Ha pedig nem túlvezérlősen recseg, akkor lehet még az, hogy valami annyira leterheli a procidat, hogy attól recseg a felvétel (nekem akkor csinál ilyet a hangkártyám, ha 2 ms-os latencyvel dolgozom és már nem bírja a sávokat meg az effekteket szusszal, de ha az utóbbi mondatból nem értesz semmit, akkor simán csak kapcsolj ki minden mást a felvevőn kívül)

Ha pedig ezek nem segítenek, akkor próbálj felvenni úgy, hogy simán a mikrofonbemenetbe dugod a gitárt közvetlenül, nem lesz szép hangja, de ha az a felvétel is recseg (nem torzul, hanem pattog), akkor szoftveres gond lesz.

Ha pedig semmi sem segít, akkor vegyél egy olcsó hangkártyát kb 1000 ft értékben, és szúrd bele a gépedbe!

2010. máj. 15. 03:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Az a-b-c eshetőségeket végigjártam, az utóbbi kettőt meg ki fogom próbálni. Ha nem alakul a dolog, akkor meg a pénztárcámhoz mérten veszek egy usb-s hangkártyát.
2010. máj. 15. 14:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Amúgy Windows 7-et használok, 1.73ghz-es Intel Pentium dual-core proceszorral. Az XP-re való visszatérés lehet, hogy megoldás lenne?
2010. máj. 15. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!