Kezdőknek milyen szólógitárt ajánlotok?
Azért valami szép hangú kellene. Nem kétfilléres gitár+erősítő pack.
Én egy Ibanez GAX 30-asra gondoltam. Más ötlet?
Hát figyi. Az Ibanez egy olyan márka, amiből az olcsó rettenetesen szar, a jó meg nagyon drága. Átmenet nincs.
Nézd meg a Cort gitárokat! Nagyon jó hangszerek! Egyrészt egy kezdőnek ugye legelső szempont, hogy nem drága, viszont ezzel boldogulhatsz későbbiekben is. Játszottam már egyen, nekem nagyon bejött, amiket meg olvasok róla, az 100% dicséret.
Ez tényleg olyan gitár, amit nem bánsz meg. Minden ismerősöm pozitívat mond róla, pedig sokan közülük Krameren játszanak (Kramer: '80-as évek legjobb rock gitárja. Olyan emberek játszottak rajta, mint Eddie Van halen, Joe Satriani, Richie Sambora, stb. Csak hogy néhány nagyon híreset mondjak). Na de most átmentem egy másik márka dicséretébe :D
Mennyi pénzt szánnál rá amúgy?
Nekem van egy Squier Affinity fat stratem, azt kb ugyanannyiért adják, mint azt, amit kinéztél, teljesen meg vagyok vele elégedve. Van egy "valódi" Fender stratom is, az egy szerencsés véletlen, hogy van olyanom, de az alsó pickupja nem tetszik. Les paulnak meg egy ESP LTD EC-50-et tartok, tisztán tök mmás, mint a Squier, torzítva meg mindkettő igen fasza. Azt tudom tanácsolni, hogy menj be egy hangszerboltba, kérd a gitárt, amit kinéztél, próbáld ki egy erősítőn tisztán, aztán torzítva, aztán hasonló árkategóriában Cortot, Squiert, meg még ami van, de ugyanazon az erősítőn, és azt vedd meg, amelyiknek a legjobban tetszik a hangja, ehhez mérten a legjobb a fogása, stb.
Tudom, hogy nem tűnik ez jó tanácsnak, de a mondandóm lényege az, hogy ha más tanácsa alapján veszel gitárt, akkor lehet, hogy sokáig bánni fogod, és irigykedve fogsz más gitárokra nézni, nem lesz meg az "én választottam" érzés.
Ezek szerint olyan 40-50 körül szeretnél rászánni. Ilyen árkategóriában ha Stratot akarsz, akkor Squier Affinity, ha Superstrat, akkor Cort X2, vagy gyűjts, és kx1q, ha SG akkor gyűjts még kicsit és Vintage VS6 (még ez hasonlít a legjobban erre az Ibanezre) Ha Les Paul.. akkor gyűjts még többet és Vintage V100.
Az a baj, hogy 80 alatt nem nagyon lehet jó gitárt venni...
Első vagyok.
Szerintem Ibanez alapján, amit belünkeltél, ezek közül lenne a nyerő neked: [link]
De nézd meg a többit is. Én egy M600-ast próbáltam, bátran merem ajánlani barátoknak/rokonoknak is. Merem a nevem adni hozzá, tényleg nagyon jó gitár.
Azon is gondolkozz, hogy ha el akarod adni, egy leharcolt Squiert nehezebben tudsz eladni szerintem. Amúgy ismerősöm, akinek ilyen van, nem is akarja eladni. Vesz majd ő is egy jó drága Ibit, de a Cortot megtartja, mert nagyon a szívéhez nőtt.
Bármi kérdésed van, nyugodtan írj privátba.
köszi a válaszokat.
am 20-30k körül akarok (használtan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!