Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik gitár a jobb western...

Melyik gitár a jobb western vagy klasszikus?

Figyelt kérdés

Megszeretnék tanulni gitározni, főképpen éneklés kíséréseképp stb..

Melyik fajta gitár az alkalmasabb ehhez?

Miben különböznek...?

2017. márc. 26. 12:45
1 2
 11/18 Waff ***** válasza:
A legolcsóbb fémhúros, amit még meg szabad venni az a Cort AD810. Ez 33 ezer forintocska jelenleg. Ezen aluli kategória már nagyon rizikó... Jó még a picivel drágább Fender CD60..., de a 40 ezer forint feletti westernekkel már nehéz melléfogni. Nézegetni, próbálgatni kell hangszerboltokban. Ami felejtős pl a Stagg, Pasadena...
2017. márc. 28. 05:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen. Éreztem, hogy akkor a 10.000Ftos gitàroknàl valami nem stimmel, hogy ilyen olcsóak... :/
2017. márc. 28. 15:48
 13/18 Waff ***** válasza:
10 ezerért fémhúros gitárt nem kapni sehol. Amit lehet venni, az a tescos/auchanos/lidlis klasszikus gitár ( habár sem klasszikusnak, sem gitárnak nem mondanám). Na azok a szó szerinti ipari hulladékok.
2017. márc. 28. 16:34
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen így màr érthető a dolog. Köszönöm a segítségeket. :)
2017. márc. 28. 21:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Még fontos az is, hogy a western gitár hangosabb is. És a húrok sokkal keményebbek, feszesebbek, ezért nehezebb rajta játszani. Akkordozáshoz pl én jobban szeretem a klasszikusat, mert nagy kezem van, de ha te alacsony vagy, valószínűleg kisebb is a kezed, ezért nehezebb a klasszikus gitáron akkordozni. Meg lehet tanulni gyengébb minőségű gitáron, nekem fafülem volt, és egy 5ezer forintos használt gitáron tanultam meg, nem volt olyan borzalmas. De rendezvényen nem álltam volna ki vele.

Nem kell félni a használt gitároktól sem, veszel egy használt 20 ezres gitárt, megtanulsz rajta gitározni, eladod 20 ezerért, és egy kis pótlással már vehetsz egy komolyabbat.

2017. márc. 29. 15:24
 16/18 Higgany ***** válasza:
Nekem 30000 forintos Stagg western gitárom van. 10-es húrokkal kellemes hangzása van, kényelmes játszani rajta és nem kevés bográcsozást is túlélt már. Ha most akarsz elkezdeni tanulni ne vegyél 50000 felett gitárt, mert lehet hogy meg fogod unni. Fájni fog a kezed, úgy érzed majd leszakad az ujjad stb. Persze ezek kitartó gyakorlással el fognak mind múlni és csak a zene öröme marad majd meg. De ez még hosszú idő. Abban egyet kell értsek az előttem szólókkal, hogy 10000 forintos tescos hulladékot semmi képpen ne vegyél mert az összes kedvedet el fogja venni mielőtt még megjönne. Esetleg ha van gitáros ismerősöd kérd a segítségét vásárláskor. Ha használtat veszel, ellenőrizd hogy nem repedt-e a gitár test, nem lóg-e a hangolókulcs, ne legyen a nyak elgörbülve, ne legyenek a bundok túlságosan kopottak, a húrok minél közelebb legyenek az érintőkhöz, annál könnyebb lefogni. Ha nagy a távolság(ami elgörbült nyakból is adódhat) az nagyonsokat ront a játékélményben. Nagy vonalakban ennyi amit mezei szemmel bárki ellenőrizni tud.
2017. márc. 29. 21:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos vàlaszokat! :)
2017. márc. 30. 20:14
 18/18 Mojjo ***** válasza:

@15:

"Még fontos az is, hogy a western gitár hangosabb is."

Szerintem meg az fontos, hogy kihangsúlyozzuk: ez hülyeség. Szimplán nem igaz. Ez a konkrét gitároktól függ, nem attól, hogy western, vagy klasszikus. Lehet egy adott western gitár hangosabb, mint egy adott klasszikus, persze, de fordítva is lehetséges: egy adott klasszikus is lehet hangosabb, mint egy adott western.

Ez a "western gitár a hangosabb" képzet valahogy úgy alakult ki, hogy az emberek többsége az alacsonyabb árkategóriás gitárokat ismeri csak, legalábbis western/klasszikus fronton, úgy 100ezer forintig, és ebben az árkategóriában még a fedlapnak átadott puszta energia az, ami a hangerőt döntően meghatározza - amiben a fémhúrosok előnyben vannak. Felsőbb árkategóriákban viszont a gitár építésmódja már igen erősen beleszól a dologba. A merevítési rendszer, a felhasznált faanyagok, a fedlap vastagsága.

Vannak olyan klasszikus gitárok, amiknél kifejezetten a hangerőnövelésről szól a teljes felépítés, és bizony brutális erővel képesek megszólalni, simán megelőzve ilyen téren a western gitárok többségét.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a húrok is igen jelentősen befolyásolják a hangerőt is. Egy western eléggé más hangerővel fog megszólalni 10-es húrkészlettel, mint 13-assal és egy klasszikusnál is nagyon különböző lesz egy light, vagy extra hard húrkészlet.

2017. dec. 1. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!