Az Iron Maidnem komolyan abból csinál pénzt, hogy az eredeti Iron Maiden számokat eljátszák egy lemezre, és azt eladják?!?!
Szerintem ez undorító, és lopás. És azzal is gond van, aki ezt megveszi.
Alapból a tribute bandeknek sincs sok értelme, de legalább ne adjanak már ki lemezt mások számaival...
...és hozzáteszem: nyilván nem a zenekarok gagyi, kereskedelmi 3-4 perces slágereik a döntőek, ez érvényes a Purp-re is.
Tehát a Deep Purple NEM a "füstös" slágerétől volt zenei mérföldkő és zenei minőség -akárhogyan is arról ismerik a legtöbben-, valamint stílusteremtő, az egész heavy-metal megteremtőjének egyike, a kevés korai, 70-es évek eleji zenekarral együtt.
Hanem a kidolgozott 5-10 perces alkotásaiktól, meg a koncerteken nyújtott 20 perces acid-rock-os, jam-melős impróktól.
Az elírásokért meg sorry. Bár persze ilyen mellékes dolgokba, mint az elírás, szintén bele lehet kötni. Tessék parancsolni.
...Nehogy véletlenül végre a lényeggel foglalkozzatok, mert akkor még a végén tisztán fogtok látni... hanem maradjatok csak a Maiden elvakult oktondi fanatizmusotoknál...
OBJEKTÍVE a Purple (és viszonylag) a Rainbow is zenei értéket képviselnek, és alapvetően eredetiséget, valamint műfajteremtőek.
A Maiden meg ellopta ezek stílusát, hangzását, főleg a Rainbow -ét.
És nem a Maiden feldolgozó zenekarokra utalok! Hanem az Iron Maiden-re - ez eleve lopptt hangzással létezett... Akkor mire fel irritál titeket, ha lemezt ad ki egy Maiden feldolgozó zenekar...? Egyik kutya, másik eb...
Bár a feldolgozással semmi baj nincs, ők legalább őszinték, hiszen bevállalják, hogy feldolgoznak,
nem úgy, mint a Maiden, akik hazug módon eredetiként, sajátként adták el a Rainbow-tól való lopásukat...
Na ez viszont már nem fanatizmus, hogy képben vagyok erről, hanem zenetörténeti tény. Én meg egyébként kismillió más stílusú zenét is kedvelek,
nem ragadok le pusztán 1-2 zenekarnál.
Tévedés. Ugyanis a korai Maiden lemezek a Blackmore's Rainbow-t koppintják.
Példa:
Iron Maiden - Sanctuary:
https://www.youtube.com/watch?v=nqkC-k3RoXE
Rainbow - Kill the King:
https://www.youtube.com/watch?v=83qBRmM00R4
Nyilván nem azonos a két kompozíció, de a Rainbow stílusát lopta a Maiden.
Az idézett Rainbow szám amúgy nem a legkorábbi Rainbow, mert 1977-es Rainbow számot idéztem, azonban korábbi, mint a legelső Iron Maiden lemez (1980), amelyről az idézett Sanctuary hallgható.
Ez csak pár példa volt, a legtöbb korai Maiden szám tisztára Rainbow utánzat, nem csak a Sanctuary. A Sanctuary csak egy példa volt a sok közül, leegyszerűsített Rainbow, amit a Maiden csinált, eleinte legalábbis, tehát ahogy indult az első években a Maiden.
Ha neked ez ég és föld, akkor nincs hallásod.
Jajj hagyjuk már ezt a baromságot.
Melyik rock zenekar nem így szólt abban az időben?
Szedjél nyugtatót, mert üldözési mániád van.
Annyi köze van a kettőnek egymáshoz, hogy azonos gyökerekből, azonos időben, azonos helyről induló zenekarok, semmi több.
basszus! Ezzel az erővel minden későbbi metal banda rainbow koppintás, még a Metallica is, hisz pont Ők mondták, zenéjükre nagy hatással volt a Maiden is! Ha a metallica koppintott a Maidentől, Maiden a rainbowtól akkor ... na ne legyél már ennyire...
Maiden a korábban is említett, Brit Heavy Metal Új hullámának tagja. Rainbow követte a korábbi rock trendet, hangzásban teljesen más. Blackmore és Deep Purple , zenéje inkább blues-rockos, mintsem a jellegzetes heavy. Harris ugyan tagadja, de a Maiden zenéjére hatást gyakorolt a punk zene is. Tagadása ellenére, fellelhető punk.
Keress rá a Heavy metal története c. sorozatra. Valahol talán fent van.
51% ugyanaz a troll, aki a Beatles vonatkozásában is kifejtette már hasonló nézeteit itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__8481941-ki-..
Szerintem ne vegyétek fel a provokációját.
Ami pedig az eredeti kérdést illeti: a tribute lemez kiadása egyszerű tiszteletadás, kereskedelmileg nyilván semmi haszna nincs, mivel a szerzői jog így is az eredeti dalszerzőket illeti (tehát nem lopás a dolog). Én nem veszek ilyen lemezeket, mert nekem tökéletesen megfelel az eredeti, de etikailag semmi problémát nem látok a dologgal.
A fanatizmusotok elvakít titeket. Közülünk legfeljebb ti vagytok trollok (már ha erről van egyáltalán itt értelme vitázni), de a zenéhez nem értetek, az biztos.
Hát igen, amikor már elfogyott az érvetek, csak annyit tudtok mondani, hogy "hülye a másik, meg elmebeteg". :)
De logikus érvetek nincs...
Két gitárost használ, attól már más? :D Ez jó vicc. :)
Hagyjuk is. Amihez nincs érzéketek, arról felesleges vitáznom veletek.
További jó falkaszellemet kívánok nektek, és véletlenül se legyen önálló gondolatotok, meg alapos és lényeglátó odafigyelésetek a zenére (se), mert még a végén tisztán fogtok látni és akkor megijedtek saját magatoktól. ;) Addig is vetítsétek ki hibáitokat másokra továbbra is, ha már ez a szintetek. ;)
Fanatizmus elvakít? Ajajj.
Igen, szeretem a Maident. De ugyan úgy szeretem a Black sabbatot, Rainbowt, de a Metallicat és az Athraxet is.
Sajnos, te nem tudod elfogadni a zenei evolúciót. Amit te mondasz, van benne igazság, de csak félig. Maiden és a rainbow kb egy időben indultak. Csak a Rainbowon hallatszik a klasszik rock zenei stílusjegyei, mig a Maidenén a punk is. Hisz a klasszik rock és a punk keveredéséből jött létre a Brit Heavy Metal Új Hulláma. Tehát nem a Rainbow, hanem pl a Deep Purple és tett nagy benyomást. Ha még jobban beleássuk magunkat, akkor Mozartól, Vivalditól is lopott a maiden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!