Zenei producer tudás/ismeret, eszközök/felszerelés? A többi lent
Szia kedves olvasó!
A kérdésem a következő lenne, hogy egy zenei producer számára milyen tudás ill. ismeret szükséges a zene kapcsán példa:szólmizálás, kotta olvasás stb.. Meg mennyire fontos,hogy tudjon hangszeren játszani? Milyen hangszeren érdemes megtanulni játszani?(trombitáltam)
A másik az lenne,hogy milyen felszerelés szükséges egy producernek ? Zene szerző/lemez lovas/producerként szeretnek elhelyezkedni.
Tudom nem könnyű. Kérlek a hülyeségtől kíméljetek.
Köszi előre a válaszokat!!
Köszi szépen!! Igen már ezzel tisztába vagyok Ableton vagy az Fl stúdiót szeretnem egészében megvásárolni. Még annyi ,hogy hangszer tudás pl zongora (piano) gitár mennyire fontos? Mert ahogy néztem azert MIDI billentyű (controller) jól szokott jönni egy zenei producernek.
Mivel kezdjem? Hogyan indulhatnék el ? Ezt egyben értem a kotta olvasás vagy ami szükséges a tanuláshoz hogy minél többet tanulhassak. 17F
Az Fl stúdióval már foglalkozok ill a virtuál dj programmal mar régebb óta. Kezdetben most egy Pioneer ddj sx szeretnek venni. Ill majd egy teljes verziós programot.
Én már sok-sok éve készítek zenei alapokat és sosem hiányzott a midi billentyűzet, tökéletesen megfelelt a klaviatúra, mondjuk én egérrel játszom(pötyögöm) fel a midi kottát. Nem kell feltétlenül a hangszeres tudás, de kell zenei hallás, valamint, hogy beleláss, beleérezz a zene mélyébe. Tudd, hogy milyen hangszerek szólnak egy dalban, azok mit játszanak, milyen ritmusban játszanak, hány van belőlük, stb.
Ha konkrétum érdekel, kérdezhetsz privátban, segítek! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!