Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mikrofóniás gitár hangszedő...

Mikrofóniás gitár hangszedő "javítása" hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A gitárom hangszedője mikrofóniás mivel állandóan gerjed és konkrétan játszhatatlan a gitár.Kérdésem az lenne, hallottam erről a viaszos megoldásról, mit érdemes ezzel kapcsolatban tudni? Milyen fajta viasz az ideális illetve mennyi ideig kell a viaszba tartani a pickupot?

2017. febr. 6. 10:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát nemtudom... érdekes elgondolás, de egy gyári kész pickupot (oké hogy mikrofoniás) de azért ki van öntve viasszal (persze nem tökéletesen, ettől mikrofóniás) Viszont annyi visza bőven van ott, hogy attól hogy viaszba lógatja, semmi, így ahogy írom SEMMI nem fog bejutni a hangszedő belsejébe. Nem hogy a tekercsek közé, (oda egyértelmű hogy semmi nem jut) de még a fedél alá sem. Esetleg akkor jutna ha annyira forró lenne a viasz hogy felolvassza a hangszedő belsejében lévőt is, de nem... nem lesz. :)

Nem poénból írom ezeket, így működik.

Az a MINIMUM hogy szétkapod a fedelét, és mondjuk a rosszul kiöntött viaszt el kell távolítani. Aztán haladjunk tovább, egy norámlisan rátekert védőszalag szintén semmit, SEMMIT, nem fog beengedni.

Tökéletesen szabad utat kell engedni a viasznak, annyira nem lesz víz-folyékony hogy majd bebújik ilyen tizedmiliméteres (bár keveset mondtam, hajszálnyi réseken)

Szét kell szedni, meg kell csinálni normálisan ahogy ezt szokták, különben nem érdemes nekiállni kókányolni nem lesz jobb :)

2017. febr. 7. 19:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled, jóval nagyobb rések vannak a fedél meg a csévetest között, mint egy szorosan csévélt tekercs menetei között, és oda is bekúszik a viasz. A fedél és a hangszedő közé se árt, ha bejut.
2017. febr. 7. 20:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Az előző válszra írtam, közben született még egy. :)

Igen, olcsó hangszedőknél gyakori, hogy épp csak megmártják a viaszban, amiből semmi nem jut a drótok közé, csak a külső felületre.

Pár perc merítés kell, hogy a hangszedő átvegye a viasz hőmérsékletét, és elkezdjen bekúszni a helyére. Ilyenkor a felületi viaszolás is leolvad, és ha türelmesen áztatod, akkor magába szedi az szépen.

2017. febr. 7. 20:08
 14/17 Gipsz Jakab24 ***** válasza:
A javaslatom az h kezdetnek lógassa csak bele simán ha meg nem lesz jó kapja szét.De jó lesz.Én csak a tapasztalataim alapján mondom el a véleményem.Nekem jó lett így.
2017. febr. 7. 20:08
 15/17 Gipsz Jakab24 ***** válasza:
Kicsit még agyaltam a dolgon.Tegyük fel hogy valóban nem jut be a védőszalag mögé a viasz. Akkor egy kérdés: hová lesz ami már ott volt? Nyílván ott marad tehát ebben az esetben is elég neki egy mártás.Szépen felmelegszik és újra eloszlik ahogy kell.
2017. febr. 7. 21:24
 16/17 anonim ***** válasza:

A védőszalag általában együtt fogja át a 2 tekercset, ha humbucker-ről van szó, ide simán be tud jutni a viasz.

Gyakran vannak kis lyukak a csévetesten, nem tudom, ennek gyártástechnológiai oka van-e, de ez is jól jön viaszoláskor. Ez én hangszedőimen itt távoztak a buborékok.

[link]

2017. febr. 7. 21:45
 17/17 Gipsz Jakab24 ***** válasza:
Na igen.A lyukakat el is felejtettem.Ott tutira be tud menni a cucc.Ki van ez találva. :)
2017. febr. 8. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!