Van még olyan rajtam kívül aki imádja a klasszikus zenéket a filmekben, pl. Morricone számait, de a 20. századi klasszikusokat ki nem állhatja?
Ez egy igen nehezen értelmezhető kérdés. Kapásból, mit értesz "klasszikus zene" alatt? Mert hagyományos értelemben Morricone filmzenéi nem azok. Ha a filmzenéket te komolyzenének veszed, és ennek szinonímájaként használod a klasszikus zenét, akkor sem világos a kérdés, hiszen akkor Morricona is 20. századi klasszikus. Szóval összességében most mi is van?
Ráadásul a 20. századi, szigorú értelemben vett komolyzene is igencsak sokrétű, nem csak a furán disszonáns izék tartoznak bele, és még annyira sem lehet körülhatárolni, beskatulyázni, mint mondjuk a barokk, a klasszicizmis, vagy épp a romantika korának zenéit. Így pedig együtt utálni mindet is nehéz - max akkor, ha az ember allergiás a klasszikus zenére. Ha nem az, akkor találni fog kedvére valót a 20. századból.
Oszt' ha meg nem sértelek, ennek a
Morricone csávónak a munkássága javát, vajon hányadik századra saccolod? ;)
@4: alkalmazott zene.
A klasszikus zenének nincs köze ahhoz, hogy milyen régi, vagy nem régi Legelterjedtebb és leginkább szakmai használatban simán a komolyzene szinonímája. (Ritkábban a 18. század végén, 19. század elején a képzőművészeti klasszicizmussal párhuzamban kialakult zenei klasszika korszaka alkotásainak megnevezése. Hétköznapi értelemben pedig ikonikus, időtálló zenék.)
Az elektronikus hangszerek kérdése meg pláne nem ilyen egyszerű, de szerintem ebbe bele se menjünk :)
Ugyanakkor továbbra is úgy látom, hogy se füle, se farka a kérdésednek. Ráadásul így, hogy saját magad is belátod, amit itt mások is látnak, nevezetesen azt, hogy nem igazán értesz a zenéhez, abszolút nem értem, hogyan tudod kijelenteni, hogy a 20. század elképesztően szerteágazó és sokféle klasszikus zenéjét ki nem állhatod. Érthetetlenül rossz helyzetértékelés. No mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!