Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok klasszikusokat?

Ajánlanátok klasszikusokat?

Figyelt kérdés
Olyan könyveket szeretnék olvasni, melyek a nagy klasszikusok, alapművek közé tartoznak, melyek gondolkodtatóak és növelik a műveltséget is. Pl. Edgar Allan Poe kötetei, Charlotte Bronte: Jane Eyre, Bulgakov: Mester és Margarita. Esetleg röviden leírhatnátok, miért érdemes elolvasni. Kifogytam az ötletekből.

2014. aug. 24. 18:10
 1/2 anonim ***** válasza:
32%
Stephen King könyvek.
2014. aug. 24. 18:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Emile Zola: Patkányfogó (Az egész Rougon-Macart regényciklus jó, de ha csak egyet olvasnál belőle, akkor a Patkányfogót ajánlanám.) /Én beleszerettem Zola könyveibe, mert kedvelem azt a sötét, szinte reménytelenül kilátástalan hangulatot, amit megjelenít. Szóval nem vidám történetei vannak... vagy legalábbis olyant még nem olvastam tőle. :) /

[link]

Szintén komorabb vonalon tudnám ajánlani Németh László: Iszony c. regényét.

[link]

Ha derűsebbet olvasnál:

John Steinbeck: Kék öböl /Szerelem csütörtök

/Ezeket nagyon kedveltem, mert végtelenül jóindulatú történet :) A Szerelem csütörtök a Kék öböl folytatása./

[link]

Szabó Magda könyveit is ajánlanám.

Mark Helprin: Téli mese. /Nagyon semmi köze nincs a filmhez!! A könyv fantasztikus, de bele kell rázódni, mert egy jó darabig lehet, hogy csak forgatod a fejed, hogy "akkor mi is van?" Én rajongtam/-ok érte, és csak ajánlani tudom. /

[link]

Thomas Hardy: Lidércfény

[link]

2014. aug. 25. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!