Hogyan tudnék énektémákat gyártani?
Énektémában én is gyenge vagyok, de amúgy zeneszerző is egyben, tehát valamiféle tanácsot tudok adni.
Torrenten töltsd le a Bravo hits válogatást a kezdetektől napjainkig, és pörgesd végig. Ócskának tűnik, de nem az, abból sok standard ragad rád. Ezután már gond nélkül fogsz tudni egy "egyszerű" vagy helyesebben "egyértelmű" énekdallamot kreálni. Ezután jöhet az, hogy elkezded fejleszteni, belecsempészni egy-két hangot, amitől az egész - zeneszerzői szakkifejezéssel élve - faszább lesz. Legbisztosabb módja ennek az, ha rögzíted az éneket számítógépen, felénekelsz több verziót, és vagdosod, aztán ha már teljesen tetszetős, megtanulod. Lehet ezt zongorával vagy gitárral is helyettesíteni.
Végül de nem utolsó sorban énekelj magadra vokált. Az énektémák 90%-a ugyanis általában nem attól fasza, hogy önerőből az, hanem a vokál dob rajta annyit, hogy ihaj.
Remélem, segítettem egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!