Ahhoz hogy én itthon tudjak normálisan felvenni zenéket jó minőségbe mi kéne?
Tudom kell egy normális gép, mikrofon, stb...csak valaki elmagyarázná hogy hogy is működik mindez?
Mert a studió gondolom nagyon drága lenne.
Nem tudom milyen pontosan a géped, de a legjobb, ha veszel egy külső hangkártyát.
-Ezzel stúdióminőségben tudsz felvenni, mikrofonról és hangszerről is. USB-vel bedugod a gépbe. Általában xlr csatlakozó van rajta, (mint a mikrofonokon) úgyhogy olyan csatlakozókat és kábelt is be kell szerezned. A hangkártya előnye, hogy egyes mikrofonnak (kondenzátor) az üzemeléshez kell egy alap feszültség (fantom táp). Ez 48V áram, amt csak a hangkártya tud, a szám. gép nem.
Minőségibb hangkártyát már 30000 Ft körül tudsz venni.
-A legjobb minőséget a kondenzátormikrofonok adják, rádióban is ilyeneket használnak. Meleg, telt hangzásuk van. Egy jobb dinamikus mik. is jó lehet, ezeknek nem kell plusz feszültség. Minden esetre nézz utána neten, hogy milyen munkához mi a legmegfelelőbb!
-Kell egy zeneszerkesztő program, ilyen rengeteg van; FLstudio, Cubase, Ableton live, de kinek mi a testhezálló. Pl. a Sony vegas is elég jól kezeli a hangfelvételt, egyszerű műveletekhez megfelel.
-A programban persze be kell állítani a bemeneti forrást, tehát a hangkártyát, és már lehet is felvenni!
Köszi....nincsen semmilyem gépem,azért kérdeztem hogy milyen kéne kb.
Huu hát így elsőre kicsit bonyolultnak hangzik,de értem.
Köszi !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!