Gitárnál csak ezeket kell tudni?
Most kezdek el gitárt tanulni.Eddig rájöttem,hogy vannak az alaphangok.Ezek az e,f,g,a,h,c,d.Majd vannak a hangközök,csak azt nem tudom,hogy minek.Vannak még az akkordok,és a skálák.Mindent tudok a gitárról,ha ezt a négy dolgot megtanultam?
Az alaphangok,hangközök,és a skálák,ez a három dolog egymásra épül?
"Mindent tudok a gitárról,ha ezt a négy dolgot megtanultam?"
Ha a gitározás egy 1000 fokos lépcső, akkor ezzel felléptél az első lépcsőfokra.
Kicsit olvasgass még zene elmélet témában. Gúgli...beír...pl: "zenetanulda" és tanulmányozd, jó kis oldal.
Az alaphangok nem csak a C-dúr skála (vagy amit te leírtál az E-fríg) hangjai lehetnek. Alaphang lehet akármelyik zenei hang a 12 hang közül, attól függően, hogy honnan kezded, melyik hangról az adott skáládat. A hangközök a zenei hangok közötti távolságokat jelölik, tulajdonképen a hangközök segítségével lehet úgymond tájékozódni a zenei hangok közt :)
Hangok...hangközök...skálák...Nem igazán egymásra épülésnek mondanám, eleve összetartoznak.
De mint mondtam katt és olvasásra fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!