A Lidl-ben jelenleg kapható akusztikus gitár milyen
minőségű, jó a hangzása?
Heló!
Arra jó, hogy elkezdj vele gitározni, eltűrje azon hibákat, amitől sérülhet, az ütődéseket, kopásokat..., amiket majd a következő, drágább és jobb gitárodnál már nem fogsz elkövetni.
Másra nem jó.
Ha úgy akarsz gitárt venni, hogy hosszabb távra, és nem engedheted meg magadnak, hogy 1-2 év múlva, ha jól megy, újat vegyél, akkor nézz körül máshol.
Ellenkező esetben, amit először írtam, adottak, és utána jöhet egy kellően jó gitár.
2016. dec. 20. 15:33
Az valószínűleg nem akusztikus gitár, hanem klasszikus. Ha 10-12 ezer forintba kerül, akkor valószínűleg nagyon "gazdaságos" minőségű. Ettől még valószínűleg megfelelő egy kezdőnek. Hangszerboltban valamivel 20 ezer alatt indulnak az elfogadható minőségű klasszikus gitárok, 30 ezer környékén pedig már kifejezetten jó minőségű hangszert lehet kapni. Ami természetesen még mindig nem a művészek koncerthangszere, de amatőröknek otthoni játékra tökéletes.
2016. dec. 20. 15:33
@2:
"Az valószínűleg nem akusztikus gitár, hanem klasszikus."
Miért, tán a klasszikus gitárok nem akusztikusok?
@Kérdező:
Én ilyen helyről maximim akkor vennék gitárt, ha egy hozzáértő elmegy veled, és alaposan megnézi, meghallgatja, majd rábólint. Pontosabban a kezdők kedvét tudja elvenni, ha a nyak görbült, a bundozás pontatlan, a gitár csörög-zörög, behangolni alig lehet, barrét fogni kínszenvedés stb stb. Nem mondom, hogy pont ezek a gitárok is ilyenek, de a szuper- és hipermarketes hangszereknek gyakran vannak ilyen gondjai.
2016. dec. 20. 17:03
Én nem ajánlom egyáltalán az ilyen lidlis, teszkós gazdaságos "gitárokat". Ha épp azon szupermarketekbe vásárlunk, ahol ilyen "gitárokat" is árulnak a zöldséges pult és a péksütik között, általában kipróbálom az adott műremeket. Még egyet sem fogtam, ami legalább megközelítőleg elfogadható lett volna. Én nem adnék érte pénzt.
2016. dec. 21. 06:04
5/7 anonim válasza:
Tragikus, egy forintot se adj érte.
2016. dec. 21. 12:23
Kezdő hangszerésznek jó nagybeállítást gyakorolni, meg szétszedni és összerakni jóra, mielőtt értékes hangszert bolygatna. És neki se mindenre, mert tényleg vannak nagyon bolondos dolgok a megépítése körül...
2016. dec. 28. 20:52
7/7 Johnny B Goode válasza:
Sokan úgy gondolják, hogy csak azért, mert egy hangszer szupermarketben kapható és olcsó, rögtön gyenge minőségű. Ez azért van, mert sokan nem értik, hogy azért tud olcsó lenni, mert a szupermarket olyan piaci feltételekkel veszi be és adja el nagy tömegben, ami determinál egy alacsony árat. Nekem van ilyen gitárom, nem koncertezésre használom nyilván, de otthon gyakorolni teljesen jó. Nem ferdül a nyaka, nem reped sehol, napok után sem hangolódik el. Kellemes hangja van, élvezhetően lehet rajta játszani akár fém, akár nylon húrral. Teljesen felesleges az árral összekapcsolni a minőséget - ez egyszerűen sznob dolog. A drága gitár nem azért drága, mert feltétlenül precízebb, hanem azért, mert ez egy piaci- és brandstratégia és mert el lehet adni ismert márkákat drágán is. Én kezdő gitárosnak ugyanúgy javaslom akár egy Lidl-ben vagy Aldiban kapható gitárt, ha van rá mód tapasztalt gitárossal megnézni, kipróbálni, illetve ezeknél az üzleteknél lehetőség van arra is, hogy ha az ember otthon kipróbálta és nem elégedett vele, visszavigye. Ez a lehetőség például nem minden hangszerbolt esetében áll fenn.
2021. szept. 16. 11:36
Kapcsolódó kérdések: