Érdemes elkezdenem gitározni?
Sziasztok,
20 éves srác vagyok és szeretnék megtanulni gitározni. Akusztikus gitáron akarom elkezdeni. Sajnos nincs semmilyen zenével kapcsolatos hátterem, nincs hozzá túl jó érzékem sem, viszont van sok kitartásom. Szerintetek érdemes elkezdenem? Létezik olyan, hogy valaki egyszerűen nem tudja megtanulni?
A válaszotok előre is köszönöm.
Őszintén szólva ha egyedül csinálod, 90% eséllyel abba fogod hagyni, amint jön bármilyen nehezebb rész. Önmagában pedig 5-6 akkord szerintem senkinek a tanulási éhségét nem elégíti ki.
Belekezdeni érdemes (bár inkább válasz nylon húros gitárt), és komoly pénzedbe sem kerül, de én nem garantálok sikert, mert a nagy átlag nem ezt mutatja.
Személyes tapasztalatból mondom, hogy egy bizonyos szint után a szolfézs tudás hiánya komoly falakat állít eléd, amit segítő nélkül nagy akaratot igényel.
Szerintem akkor érdemes belekezdeni, ha hajlandó vagy napi egy órát rászánni, illetve vagy tanultál már több év hangszert, vagy hajlandó vagy tanárt fizetni. Enélkül is lehet tanulni, de a nagy átlag a csalódások, és a célok hiánya miatt abbahagyja.
Persze vannak online kurzusok, meg valaki elvan a kedvenc dalainak tanulásával évekig, de a többség számára ez nem elég ösztönző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!