Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek magyar rapből meg...

Szerintetek magyar rapből meg lehet élni? Esetleg mivel nagyon jó az angol tudásom úgy angol rappel is meg lehetne?

Figyelt kérdés

2016. dec. 10. 21:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Megélni? Tízezerből egy éppenhogy
2016. dec. 10. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Meglehet élni, de ahhoz nem elég a tehetség. Ismerni kell hozzá olyan embereket.tehetség kutatoban, illetve youtubeon próbálj szerencsét. Először megkell magadat ismertetni valamelyik médium által (a fenn említettek) , majd fellépéseket vállalni szórakozó helyeken. Sok helyen lépnek fel kezdő bandák, gyakran pld pizzát kapnak a fellépésért, de nem is azért csinálják , hanem hogy megismertessék magukat.
2016. dec. 11. 08:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A hazai rapperek többségének van a rap mellett tisztes polgári állása is. Amiből arra lehet következtetni, hogy nem feltétlen élnek meg csupán a zenélésből. "Amennyit a rap hoz nekem, annyit a rap el is vesz" Ezt Bomtól idéztem, ami szintén arra enged spekuláltatni, hogy valószínűleg nem lehet megélni itthon ebből.

Persze vannak kivételek, de ahhoz mainstream rappet kell tolni, amit a rádiókban is lejátszanak. Lehet pl. Majkát, Sub Bass Monstert vagy Halott Pénzt említeni stb.

Szerintem magyarként ne erőltesd angolul a rappet. Maximum, ha huzamosabb ideig élsz angol nyelvű területen. Mert igazán ott tudod megismerni a szlengeket, szófordulatokat. Amit az iskolában tanítanak angolt, azzal legfeljebb ilyen sablonos szöveget lehet írni.

Ha belevágsz, akkor sok sikert és kitartást hozzá!

2016. dec. 11. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:

megélni? hát... v'szeg nem

ha 'eladod a lelked' és ilyen hip-popper leszel, mint Majka Körtisz, Punáni meg többiek, akkor simán

ha underground, akkor nem... azt nem tudom, hogy Akkezdetéknek is tuti másodállás csak-e ez (de sztem igen), de pl még a DSP tagok se engedhetik meg maguknak, hogy csak rapből éljenek, pedig őket sokan vágják

Barbárék is dolgoznak, a két Killa is szerintem (bár ott Azának a kiadó az egyik állása, szóval vállalkozó)

Básztának meg sörszívóknak megy vszeg főállásba, de hát azok is már a 12 éves kemény jancsiknak, meg a 6 általánosos kopasz pitbullkutyáknak nyomják, azokat könnyű lehúzni

de így szummázva

az a gond, ha pénzért csinálnád, hogy ebből akarsz megélni, akkor ne rappelj, az nem erről szól, pop szcéna az ideális arra

az meg hogy angolul próbálnád... mondanám hogy több esélyed lenne, de érted, angol rapperekből nem Dunát hanem Atlanti óceánt rekesztesz, nagyon spécinek kell lenned, hogy egyáltalán annyi pénzt szerezz belőle, mint ha magyarul tolnád

2016. dec. 27. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:

de amúgy meg igen, az se véletlen, hogy sok magyar rapper van, aki külföldiekkel dolgozik, kollaborál, megvan a felsőfokúja, de mégse tolja angolul

mert előző előtti írta jól, ahhoz spéci nyelvtudás kell

persze nem lehetetlen, RA úgy nyomja anyanyelvin a magyart, hogy közben szír :)

2016. dec. 27. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!