Mennyire nehéz Magyarországon zenéből megélni, vagy híresebbé válni?
Szeretnék zenével foglalkozni és már dalszövegeket is írtam,gitározok zongorázok,járok énekkarra.
Természetesen szeretnék diplomázni,meg valami biztos állást szerezni,de mi a következő lépés a dalírás után?
Valami studiót kell keresni,vagy csak eljátszod és felrakod youtube-ra?
2-es bizonyos műfajoknál ez számit, de ha az ember bluest játszik oda kell tehetség, az más kérdés hogy ismeretség/szerencse keveréke kell az életben MINDENHEZ hogy tudj magaddal kezdeni valamit
tudsz egyedül és zenekarban is próbálkozni, zenekarral végülis fogod magad, elmész kocsmába,ilyen-olyna helyekre viszel demot és hátha
egyedül meg otthon megcsinálod a zenédet, felveszed amin játszol+valami DAW-on összerakod, meg ami nincs pl basszusgitár azt gépen csinálod meg, aztán mehet youtubera és valahogy egy kis nézőközönséget megpróbálsz összehozni, annak a menetét már nemtudom
digital audio workstation
hát vannak programok amikkel különböző hangszereken tudsz úgymond játszani ( superior drummer, alicias keys stb) a DAW pedig ahol az egészet összerakod, de lehet csak DAWwal is zenét csinálni, pl dubstep, hip hop beatekhez csak samplek kellenek(sample=egy hang,effekt)
ezeket be tudod szerezni ncoreról de ugye úgy nem jogtiszta, pénzt nem tudsz vele keresni mert végülis illegálisan használtad a programot, megvenni mocskosul drága, és egy ideig biztos nem térül meg a zenélésből, esélyes hogy soha
remélem nem vettem el a kedved:)
én is gitáron játszottam, mellé superior drummerrel adtam hozzá dobot, alicias keyssel zongorát, meg volt valami basszus program amire nem emlékszem, és abletonban össze próbáltam ügyeskedni, nem egyszerű
hajrá:)
nem tudom ki mennyire profi, a régi barátaimból álló zenekar (nevét direkt nem írom) producere dolgozott ableton-nal, teljesen jó.
én személy szerint adobe audition-t használok kizárólag, számomra az a legegyszerűbb és átláthatóbb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!