Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyire nehéz Magyarországon...

Mennyire nehéz Magyarországon zenéből megélni, vagy híresebbé válni?

Figyelt kérdés

Szeretnék zenével foglalkozni és már dalszövegeket is írtam,gitározok zongorázok,járok énekkarra.

Természetesen szeretnék diplomázni,meg valami biztos állást szerezni,de mi a következő lépés a dalírás után?

Valami studiót kell keresni,vagy csak eljátszod és felrakod youtube-ra?

2016. nov. 29. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Rettenetesen nehéz. Nincs olyan sok nagyon befutott banda. Akik ebből élnek kisebb bandákban játszanak, amik max városszerte vagy megyeszerte ismertek. Csak turnéból és koncertből nem lehet megélni. Mellette nem árt , ha zenetanár is vagy. A mi városunkban( en is zenelek) rendszeresen lépnek fel kocsmákban amatőr zenekarok, de egy pizzát és egy sört kapnak koncert után, vagy nagyon minimális összeget. Meg attól is függ, milyen zenéket írsz, milyen a műfajod?
2016. nov. 29. 22:38
 2/8 compactegon ***** válasza:
80% ismeretség, 15% tehetség, 5% szerencse.
2016. nov. 30. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:

2-es bizonyos műfajoknál ez számit, de ha az ember bluest játszik oda kell tehetség, az más kérdés hogy ismeretség/szerencse keveréke kell az életben MINDENHEZ hogy tudj magaddal kezdeni valamit

tudsz egyedül és zenekarban is próbálkozni, zenekarral végülis fogod magad, elmész kocsmába,ilyen-olyna helyekre viszel demot és hátha

egyedül meg otthon megcsinálod a zenédet, felveszed amin játszol+valami DAW-on összerakod, meg ami nincs pl basszusgitár azt gépen csinálod meg, aztán mehet youtubera és valahogy egy kis nézőközönséget megpróbálsz összehozni, annak a menetét már nemtudom

2016. nov. 30. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
ez az utóbbi elég komoly munka, jó pár hónap el fog telni napi intenziv gyakorlással mire menni fog fszán, én pl ableton 9-el tanultam, hát szenvedés volt(nekem) ezért is maradt a szimpla hobbigitározásnál
2016. nov. 30. 10:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi az a DAW? És milyen alkalmazással lehet megszerkeszteni a zenét vagy új hangokat hozzá tenni?
2016. nov. 30. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:

digital audio workstation

hát vannak programok amikkel különböző hangszereken tudsz úgymond játszani ( superior drummer, alicias keys stb) a DAW pedig ahol az egészet összerakod, de lehet csak DAWwal is zenét csinálni, pl dubstep, hip hop beatekhez csak samplek kellenek(sample=egy hang,effekt)

ezeket be tudod szerezni ncoreról de ugye úgy nem jogtiszta, pénzt nem tudsz vele keresni mert végülis illegálisan használtad a programot, megvenni mocskosul drága, és egy ideig biztos nem térül meg a zenélésből, esélyes hogy soha

remélem nem vettem el a kedved:)

én is gitáron játszottam, mellé superior drummerrel adtam hozzá dobot, alicias keyssel zongorát, meg volt valami basszus program amire nem emlékszem, és abletonban össze próbáltam ügyeskedni, nem egyszerű

hajrá:)

2016. nov. 30. 16:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!:) Nem ment el a kedvem tőle.
2016. nov. 30. 20:01
 8/8 compactegon ***** válasza:

nem tudom ki mennyire profi, a régi barátaimból álló zenekar (nevét direkt nem írom) producere dolgozott ableton-nal, teljesen jó.

én személy szerint adobe audition-t használok kizárólag, számomra az a legegyszerűbb és átláthatóbb :)

2016. dec. 2. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!