Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mért hiszik azt az emberek,...

Mért hiszik azt az emberek, hogy a metál a sátán zenéje?

Figyelt kérdés
Egyszer egy osztálykiránduláson voltunk és beszélgettem egy osztálytársammal és megkérdezte, hogy a pokolra akarok e jutni. Én meg így enyhén meglepődtem és kérdeztem tőle hogy most mi a rákról beszél, ő azt válaszolta hogy "hát a metál a sátá zenéje nem? Akkor te most pokolra akarsz jutni vagy a mennyországba?" és hát ez a szöveg mentálisan leápolt. Pár nappal rá keresgéltem dolgokat neten, és ott is sokan sátán zenéjének tekintik a metált, mert egyesek azt hiszik hogy egy metál szám 2 ordítás és 3 istenkáromlás oszt ennyi,mért van ez? Mért kapták a metálosok a "sátán zenéje/sátán követője (stb stb)" címeket maguknak? És ha már itt tartunk, akkor mik a keresztény-metál bandák? Komolyan mondom nem tudom hogy ezen nevessek vagy sírjak

2016. nov. 23. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyesek már Jerry Lee Lewis rock&roll zenéjét is sátánistának bélyegezték az újszerű hangzás és a szerintük botrányos fellépései miatt. Később a Kiss zenekar kapta meg ugyanezt a kinézetük miatt, pedig a zenéjük és szövegeik szinte egy popdalba illőek voltak.
2016. nov. 23. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert korlátoltak, és olyan dolgokról van biztos elképzelésük, amiről valójában fogalmuk sincs.
2016. nov. 23. 17:06
 3/7 A kérdező kommentje:

de egy egész zenemufajjal szemben korlátoltak? mert oké, olyan egyuttesek mint pl Cannibal corps meg hasonlók ezek lehet hogy nem tetszenek valkinek, valaki esetleg még sátánistaságot is belebeszél, oké... de a metálba tartozik pl a szinfunikus metál, ami nem hogy horgos, de operahangzású, legtobbszor még vallásos is, vagy a NU metal, ami a repp és a metál hangzás otvozete, pl Linkin Park, tudtommal az se túl sátánista.

pár ismertebb Marilyn Manson számra már ugranak(tapasztalva van) Slipknotról nem is beszélve, de a kedvencem, mikor azt mondják hogy ´´nem hogy hallgatnál ehelyett a szar helyett Skrillexet/Justin Bíbert´´ ezektol sírok a nevetéstol már tényleg :D

2016. nov. 23. 17:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy nem nagyon ismer téged a srác, csak annyit tud rólad, hogy szereted a metált és akkor poénkodott egyet, hogy beszélgetést kezdeményezzen. Te meg biztos túlreagáltad.

De persze könnyen lehet, hogy ennyire korlátolt a csóka, nem lennék meglepve.

2016. nov. 23. 17:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem poénkodott,de természetesen egy JB hallgató emberről van szó, aki még életében nem hallgatott metál zenét
2016. nov. 23. 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindegyik stílusban vannak építő jellegű zenék, de vannak romboló hatásúak is, legyen az metál, rap, vagy pop vagy akármi más. Én is a metált kedvelem és sok építő jellegű, őszinte vallomású zene van köztük.

Osztálytársadnak meg mondd meg, ha már ő is ezek szerint keresztény, gondolom én, hogy a Bibliába is benne van, ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Másokra ezt-azt mondani marha könnyű. Nem az lesz a mérvadó a legvégén, hogy mit hallgattál, hanem hogy mit tettél és hogy mi volt a szívedben az emberek iránt. Legalábbis nekem ez a véleményem.

2016. nov. 24. 12:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A Bieber fanok az pokol ostoba emberek számára fenntartott részére jutnak.
2016. nov. 24. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!