Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért csúszott el egy félhangg...

Miért csúszott el egy félhanggal a D húrom a klasszikus gitáromon?

Figyelt kérdés

3 éve megvan kb, igaz olcsó kezdő gitár, de eddig semmi baja nem volt, észrevettem egy pár hónapja ha nem fél éve hogy a D húr ha fentebb fogok le bundokat akkor eltolódik a hang és nem ugyanott van, megnéztem a lábat neme rossz a húrláb de semmi baja, jó a húrhossz is, tudtommal akkor fordul elő ilyen, a gitár nyaka elég görbe már(kifelé), fentebb 12 bund körül már 1 cm nél nagyobb a húrtávolság, de ez nem lehet a baja mert akkor mindegyik húrnak rossznak kéne lenni vagy nem? nem értem mivan, megjavíttatni nem akarom, nem éri meg akkor már új, a húrok 1 évesek is vannak már de semmi bajuk csak koszosak pedig napi szinten simán nyomom 5 órát vele, egyébként nylon húros,

típusa: Startone CG851, kicsi 4/4

illetve ennek is lehet állítani nyakát kulcsal belül vagy nem?

2016. nov. 7. 18:57
 1/10 A kérdező kommentje:
A legfurább hogy csak a D húr van eltolódva, akkor lehet hogy azzal a húrral van gond és nem a gitárommal?
2016. nov. 7. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudom elképzelni a dolgot, de egy ilyen kategóriás gitárnál bármi elképzelhető.

1 éves húrokkal játszani meg baromi igénytelen dolog, ennyi használat mellett 1-2 hetente kellene húrt cserélni.

2016. nov. 7. 19:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Én sem bírom elképzelni mi lehet...az a baj, a nut-ot ha állítom esetleg, megjavulhat? ráférne szerintem
2016. nov. 7. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Hogy állítasz rajta?

Egyébként gitárt beállítani csak friss húrokkal van értelme, egyébként teljesen random dolgokat csinálsz.

2016. nov. 7. 21:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Random szó magyarba nincs, egyébként, igen, random dolgokat, nem azért tudom hogyan kéne beállítani de azt hittem van itt szakember is aki megmondja mik a lehetséges okai, nyakbeállítás egyébként is ráférne mert görbébb mint a kisujjam. Persze a húr is régi de attól ugyanúgy szól mint az új, ennek amúgy sem oszt vagy szoroz, nem egy Ibanez, ha akarok jobbat akkor veszek jobbat, de minek vegyek? egy Floyd Rose oson talán cserélnék húrt gyakrabban, lehet...de így maradt az hogy magyarázat 0, aztán majd mindig föntebb lesz hangolva egy negyeddel, akkor balanced
2016. nov. 7. 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:
wtf
2016. nov. 7. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Jesszusom le ne írd mégegyszer azt a szót hogy " föntebb". Olyan szép ez a magyar nyelv, ne gyalázzuk :D Válasz: ha tenyleg 1 centi van a húrok és a bundok közt, akkor nincs kèrdès ott baromi nagy hiba van a nyakkal. Hogy lehet-e állítani a nyakát azt miert tőlünk kèrdezed, előtted van a gitár,te látod. De nylon huros gitarokban mivel nincs is nyakpálca általában, nincs mit allítani. Szóval akkor annak annyi.
2016. nov. 8. 05:38
 8/10 anonim ***** válasza:
A nincs mit állítanit úgy kell èrteni hogy egy klasszikus gitáron nincs nyak állítási lehetőség.ha el van görbülve akkor az kuka..
2016. nov. 8. 05:40
 9/10 anonim ***** válasza:

A klasszikus/spanyol gitárban nincsen nyakpálca, ezért sajnos nincs mit tenni. Mehet a levesbe. Az az egy centi nagyon sok.

Btw. ha veszel másikat, próbálj ki klasszikus és western gitárt is. Mert ha netán a western gitár megtetszik, akkor abban van nyakpálca a későbbiekre :-) illetve nekem a hangja és a nyakfogása is sokkal jobban tetszik.

2016. nov. 8. 08:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó lesz még ez valamire, majd beszerzek egy elektromost.
2016. nov. 8. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!