Miért csúszott el egy félhanggal a D húrom a klasszikus gitáromon?
3 éve megvan kb, igaz olcsó kezdő gitár, de eddig semmi baja nem volt, észrevettem egy pár hónapja ha nem fél éve hogy a D húr ha fentebb fogok le bundokat akkor eltolódik a hang és nem ugyanott van, megnéztem a lábat neme rossz a húrláb de semmi baja, jó a húrhossz is, tudtommal akkor fordul elő ilyen, a gitár nyaka elég görbe már(kifelé), fentebb 12 bund körül már 1 cm nél nagyobb a húrtávolság, de ez nem lehet a baja mert akkor mindegyik húrnak rossznak kéne lenni vagy nem? nem értem mivan, megjavíttatni nem akarom, nem éri meg akkor már új, a húrok 1 évesek is vannak már de semmi bajuk csak koszosak pedig napi szinten simán nyomom 5 órát vele, egyébként nylon húros,
típusa: Startone CG851, kicsi 4/4
illetve ennek is lehet állítani nyakát kulcsal belül vagy nem?
Nem nagyon tudom elképzelni a dolgot, de egy ilyen kategóriás gitárnál bármi elképzelhető.
1 éves húrokkal játszani meg baromi igénytelen dolog, ennyi használat mellett 1-2 hetente kellene húrt cserélni.
Hogy állítasz rajta?
Egyébként gitárt beállítani csak friss húrokkal van értelme, egyébként teljesen random dolgokat csinálsz.
A klasszikus/spanyol gitárban nincsen nyakpálca, ezért sajnos nincs mit tenni. Mehet a levesbe. Az az egy centi nagyon sok.
Btw. ha veszel másikat, próbálj ki klasszikus és western gitárt is. Mert ha netán a western gitár megtetszik, akkor abban van nyakpálca a későbbiekre :-) illetve nekem a hangja és a nyakfogása is sokkal jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!