Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen vastag pengető kéne...

Milyen vastag pengető kéne akusztikus klasszikus gitárhoz? Jelenlegivel tehetek benne kárt?

Figyelt kérdés
vettem egy klasszikus gityót egy Cort AC100ast pengetőt meg jól elfelejtettem. régebben volt egy fémhúrosom, annak hagyatékaként találtam itthon egy "Jim Dunlop USA Nylon .88mm" és egy "Fender 0.71mm" pengetőket tehát mindkettő viszonylag kemény, most jobb híján ezeket használom kevésbé megszorítva, így is eléggé megrezegteti kérdésem hogy ez hosszútávon van valamilyen negatív hatással a húrokra pl?
2016. okt. 17. 23:24
 1/3 Waff ***** válasza:
100%

Szerintem nem kemények azok a vastagságú pengetők,még az 1mm-es is elmenne nylonon.

Amúgy a klasszikust általában kézzel pengetjük...persze semmi sem kötelező.

2016. okt. 18. 06:26
 2/3 anonim ***** válasza:
36%

Amilyen kényelmes.

Ha azon aggódsz, hogy a pengető "megrezegteti a húrokat", akkor lehet ez a hobbi nem neked való.

2016. okt. 18. 21:46
 3/3 anonim ***** válasza:

0,88 mm az egyáltalán nem vastag.

Én nem szeretem annyira a klaszikus gitárt, western gitárom van, de ahhoz nekem A Pengető az 1,4 mm-nél kezdődik. Ami annál vékonyabb, az már lágyítja a hangját, és én azt szeretem, ha a gitárhang csillog, mint a króm a napfényben :-)

Basszusgitározom is, azt viszont szigorúan csak ujjal, mert abból meg a lágyabb basszust szeretem, aminek súlya van. A pengető meg valahogy úgy pecegteti :-)

Szerintem vegyél 3-4 pengetőt, nagyon vékonytól nagyon vastagig, és próbáld meg, hogy melyikkel ad ki olyan hangot, ami a leginkább tetszik.

Attól ne félj, hogy baja lesz a gitárnak, a húrok meg azért vannak, hogy kopjanak!

2016. nov. 7. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!