Milyen vastag pengető kéne akusztikus klasszikus gitárhoz? Jelenlegivel tehetek benne kárt?
Szerintem nem kemények azok a vastagságú pengetők,még az 1mm-es is elmenne nylonon.
Amúgy a klasszikust általában kézzel pengetjük...persze semmi sem kötelező.
Amilyen kényelmes.
Ha azon aggódsz, hogy a pengető "megrezegteti a húrokat", akkor lehet ez a hobbi nem neked való.
0,88 mm az egyáltalán nem vastag.
Én nem szeretem annyira a klaszikus gitárt, western gitárom van, de ahhoz nekem A Pengető az 1,4 mm-nél kezdődik. Ami annál vékonyabb, az már lágyítja a hangját, és én azt szeretem, ha a gitárhang csillog, mint a króm a napfényben :-)
Basszusgitározom is, azt viszont szigorúan csak ujjal, mert abból meg a lágyabb basszust szeretem, aminek súlya van. A pengető meg valahogy úgy pecegteti :-)
Szerintem vegyél 3-4 pengetőt, nagyon vékonytól nagyon vastagig, és próbáld meg, hogy melyikkel ad ki olyan hangot, ami a leginkább tetszik.
Attól ne félj, hogy baja lesz a gitárnak, a húrok meg azért vannak, hogy kopjanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!