Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Honnan tudom hogy a gitáromat...

Honnan tudom hogy a gitáromat állítani kell?

Figyelt kérdés

Olvastam olyat hogy a 8. bundnál 0.25 mm -nek kell lennie a húr és a fogólap között. De én drop b-ben játszok, és olyankor még a legvastagabb húrok is hozzáérnének a fogólaphoz, ha ilyen kicsi lenne a távolság

A másik hogy egyszerűen nem látom a görbületet és nem igazán tudom hogy mikor állítom be jól a gitárt. Ez az első gitárom és még nem csináltam ilyet, nincs túl sok gyakorlatom.

Most cseréltem 10-es húrról hibrid 12-esre (12-60) szóval igazán ráfér egy beállítás.

Konkrét mérésekkel szeretném beállítani, mert viszonyítási alap nélkül nem tudom eldönteni hogy mikor van jól beállítva.

A másik, hogy leeresztett húrokkal vagy felhangolt húrokkal kell ezt a műveletet csinálni?

2016. okt. 3. 20:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Ekkora húrváltás után 100%, hogy kell.

"Olvastam olyat hogy a 8. bundnál 0.25 mm -nek kell lennie a húr és a fogólap között."

Ez nettó baromság.

Szerintem, ha még nincs tapasztalatod ne kísérletezz ezzel, vidd el egy hangszerészhez, és nézd meg miután megcsinálta, hogy milyen is egy jól beállított gitár.

2016. okt. 4. 21:27
 2/2 anonim ***** válasza:
Onnan hogy egyre közelebb kerül hozzád egy imbuszkulcs. Egyébként pedig sohasem csak ha húrtipust váltasz vagy kopnak a bundok illetve ítéletidőben hurcolod folyton a gitárod.
2019. szept. 18. 05:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!