Honnan tudom, hogy be kell állítani a gitáromat?
Figyelt kérdés
Két éve vettem újonnan a Stratomat, és még nem lett beállítva. Jelenleg 10-es húrkészlet van rajta. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy szükség van-e beállításra? Egyáltalán miket kell megnézni?2014. jún. 29. 13:40
2/7 A kérdező kommentje:
Így látatlanban? :)
2014. jún. 29. 14:13
3/7 anonim válasza:
Általában a boltban a gyárban történt viszonylag felületes beállítással vannak a gitárok. Ráadásul a szállítás és tárolás során ezek még változnak is.
Tehát eleve ajánlott egy új gitárt a vásárlás után beállítani.
- Ha zörög a húr
- Ha kényelmetlenül magasak a húrok
- Ha nem pontos az oktáv
Ezek biztos jelei annak, hogy be kell állítani.
4/7 anonim válasza:
Így látatlanban, igen.
Te írtad, hogy még nem volt beállítva.
5/7 A kérdező kommentje:
És be tudom itthon állítani magamnak, vagy spéci szerszámok kellenek? Esetleg valami alapos segédlet van a neten?
2014. jún. 29. 23:28
6/7 anonim válasza:
Ha fogalmad sincs az egészről, inkább ne próbákozz otthon. Néhány szerszám kell hozzá és alapos ismerete annak, hogy megy egy ilyen beállítás. Ha minden felkészülés nélkül nekiállsz, többet árthatsz, mint használsz.
7/7 anonim válasza:
Hogy érted a beállítást? Mert a leírásod alapján nem sokat értesz hozzá. Lehet, hogy Te hangolásra is gondolsz? Én pl. minden alkalommal amikor kézbe veszem, ellenőrzöm, hogy nem-e hangolódott el. Néha ez függ attól is hogy hogyan teszed le. Alapból állványon tartom, de ha csak lefektetem a kanapéra, hozzáér a karfa a hangolókulcshoz, már elmegy egy kicsit. A húrokat időnként cserélni kell, nem feltétlen függ attól,hogy milyen sűrűn használod. A húr alapból amortizálódik. Szóval a két éves gitárnál valószínűleg ráfér egy kis generál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!