Milyen elektromos gitárt vegyek?
Soha nem játszodtam semmilyen hangszeren, de meg akarok tanulni gitározni, amióta az eszemet tudom imádtam/imádom a metált: folk, black, heavy, power, viking, stb. Szeretném eljátszani már végre én is a kedvenc riffjeimet és arra lennék kiváncsi ti egy kezdőnek milyen elektromos gitárt ajánlanátok? Használt is tökéletesen megteszi!
Előre is köszi a normális válaszokat!
UI. Egy 20 éves srác Erdélyből
Nos, először is köszönöm a válaszokat, írjatok még, minden infó jól jön, mivel tényleg nem értek hozzá egyáltalán, én kb. 66.000 Ft -IG gondolkodtam (mert az 1.000 RON), ha nagyon muszály akkor túl tudom lépni persze...de ha, még ezen kívül kell erősítőt és pedált is vennem(,ha nem kapom meg ennyiért mindet), akkor már inkább maradnék a keret alatt.
Van egy haverom aki érti és akiben megbízok, majd őt fogom elvinni magammal és odatenni, hogy próbálja ki helyettem, amikor megveszem. A gond, csak az, hogy ő ritkán van itthon...na de ez már nem tartozik ide...
Nekem a legfontosabb szempontok sorrendben:
1. jól szóljon azokban a műfajokban amiket leírtam, pl. black metalban egész másképp kell szóljon(torzabb a hangzás...gondolom kell valami torzító), mint mondjuk a többi metál műfajban, amiket ugyancsak akarok játszani.
2. könnyen kezelhető legyen, gondolok itt hangolásra és egyéb problémákra, amiket én esetleg előre nem is látok, mivel ugye kezdő vagyok/leszek.
3. Az ára. Használt kell, semmiképp nem akarok újat, abba majd fektetek, akkor amikor pontosan tudni fogom, hogy igenis mit akarok és már játszani is tudok, most kóstolgatni és tanulni egy használt is TÖKÉLETES.
És még arra lennék kiváncsi mi az amire figyelni kell vásárláskor? Mi az konkrétan amivel becsaphatnak?
És akkor, ebből eggyértelműen következik, hogy inkább szemályesen vegyem valakitől, kézből, mint netről rendelni..úgy nagyobb az esélye annak, hogy átvernek.
Mi a véleményetek?
1 tipp pl:
ha régebbi gitárt veszel (15-20 éves vagy régebbi) simogasd meg a fogólap széleit. ott ahol a bundok végei vannak. ha böki az ujjad, az azt jelenti hogy sokáig volt rossz helyen tárolva, (olyan helyen ahol nincs fűtés) szóval a hideg-meleg miatt, meg ahogy szárad a fa bökős lesz a bund mellett. ilyenkor annyi van hogy meg kell csiszoltatni a gitárszervízben, nem drága, utána teljesen jó, de ebből tudhatod hogy valszeg évekig nem is volt használva, lehet hogy hamar beüt valami tré az elektronikával, potméterekkel... én egy bc rich usa warlock-kal voltam így, amikor rakattam bele új pu-ot, akkor világosított fel a mester :) csak akkor vegyél meg ilyen gitárt ha ritkaság, vagy ellenállhatatlan a formája :D
Na, hát végülis tárgytalanná vált a kérdésem, mivel épp szülinapom volt, a tudtom nélkül vettek nekem egy gitárt(elektromos) nem tudom a műfajomnak mennyire felel meg, de nem is számít igazán, mostmár bármilyen is legyen, ezen fogok tanulni és majd veszek egy olyat, amilyet eredetileg elképzeltem, amikor kicsit belejöttem a zenélésbe :)
Ha érdekel teszek fel képet róla, csak, hogy véleményt tudjatok mondani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!