Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért ilyen elutasító a...

Miért ilyen elutasító a legtöbb mai fiatal a régebbi zenékkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Egyszerűen néhány fiatal véleményét a régi zenéről úgy lehet lekövetkeztetni, hogy inkább meghalnának mint sem meghallgassanak egy régebbi zeneszámot... miért?
2016. aug. 10. 16:38
 1/9 sándorjános ***** válasza:
Mert egyszerűen nem érdekli őket. Egyébként én se értem őket, elvégre honnan tudjuk, hogy jó-e amit hallgatunk ha nem tudjuk mihez képest mérni. Bár nem tudom a "mai fiatalok" alatt kikre gondolsz. Húsz év alattiak? Esetleg 15? Valamint mi az a "régi zene" kilencvenes évek slágerei? Hetvenes, hatvanas évek? Esetleg még korábban? Biztos tudnék ellenpéldát, hozni, de nem tudok véleményt alkotni általánosságban a nem tudom kikről.
2016. aug. 10. 17:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát mondhatni már a legtöbb 25 éven aluli... és hát teljesen mindegy hogy mennyire rég(ebb)i, hiszen sokan már azt leszólják aki 2 éve megjelent számokat hallgat hogy "jesszus, te még itt vagy lemaradva?" "de gáz, kövesd már a divatot" stb... én speciel mondtam egyszer közösségbe hogy szeretem az 50-es évek zenéét (a rocky-t, nem a jazz-t meg a blues-t) és ere rám vágták jó hogy nem őskori rituálézenét hallgatok.. hát kösz ,inkább 50-es évek zenéjét hallgatom mintsem a mai szennyeket...
2016. aug. 10. 17:04
 3/9 sándorjános ***** válasza:
Szerintem ez szemellenzősség kérdése. Az ő és a te zenédnek is meg van a helye meg a közege, és felesleges ilyesmiken megütközni, ha ők nem tűrik meg milyen vagy, az legyen az ő bajuk, ha te jól érzed magad. Egyébként meg érdemes leszokni az általánositásról. Adott társaság szemellenzős nem az egész világ. Én saját véleményem szerint "egy" alternativ kultúrába tartozom és sok zeneileg mindenevő embert ismerek (magam is beleértve). Lehet, hogy hasonló zenét szerető embereket más társaságban találsz majd. Meg meglehetne férni úgy is, hogy egy barátom garázs rockot hallgat, a másik dubsteppet, a harmadik meg operát és musicalt. Néha én is megkapom, hogy rossz zenét hallgatok, vagy, hogy ez annyira ilyen, vagy olyan, el kell fogadni. Amig érzed, hogy jó az izlésed és tudod miért szereted, addig úgyse fognak befolyásolni. Az úgyse lesz soha helyes válasz, hogy befogjuk a fülünket másokkal szemben. Te is hangot adsz a magad igazságának (nem véletlen, hogy tudják milyen zenéket szeretsz), ők et is tudod mit hallgatnak. Na ennyi ész és tudás birtokában az elfogadásnak se kéne elmaradnia.
2016. aug. 10. 17:36
 4/9 sándorjános ***** válasza:
22/F
2016. aug. 10. 17:36
 5/9 anonim ***** válasza:
13/L Én szinte csak régi zenéket hallgatok...(nem 50-es éveket) 70-es 80-as 90-es éveket..Szeretem őket nagyon pl: Wham!, Qeen ,AC/DC, G n'R , Modern Talking, Culture Club stb....A mai fiatalaág inkább a műhangú "Justin Bibert,One Direction-t" hallgatják....Azt nem tudom, hogy miért nem szeretik a Retrot mert szerintem nagyon jo....Pl:Justin Biber soha nem lesz annyira jo mint George Michael...(szerintem)
2016. aug. 10. 19:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Én kb az 50-s évektől a 90-es évek közepéig tűröm el a zenét, onnan lett nagyon egyhangú...
2016. aug. 10. 19:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs egyéniségük, nincs ízlésük, csak a divatot majmolják. Ha a betonkeverő zaja jönne divatba, mint zene, akkor azt is hallgatnák.
2016. aug. 11. 08:10
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es: Hát igen, sajnos :/
2016. aug. 11. 11:21
 9/9 Frescobaldi válasza:

Keresd azoknak a társaságát, akik hasonlóan gondolkodnak, nagyjából hasonló az ízlésük, fölösleges a többiekkel konfliktusba kerülni.

Az is viszonylagos, mi a régi zene : a kilencvenes évek, Peter Frampton, a Beatles, Debussy, Beethoven vagy a reneszánsz ?

2016. aug. 11. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!