Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A "New Wave" zenei irányzat a...

A "New Wave" zenei irányzat a Rock zene vagy a Pop zene új hulláma?

Figyelt kérdés
A legtöbb helyen azt olvasom hogy a rocknak, de nem kevés helyen láttam már hogy pop-ot írtak... most akkor melyik?
2016. aug. 9. 23:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak úgy általában a zene új hullámának lett szánva, és egyiktől sem áll távol, viszont kialakulását, meg későbbi hatását tekintve közelibb rokonságban áll a rockkal.
2016. aug. 9. 23:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Amúgy ahogy ezt mondod valami feltűnt nekem:

Nos, kb a New Wave időszak 1978-tól 1985-ig tartott

És a korai időszaka az 1978-81 között olyan rockosabb (Talking Heads, Blondie, Elvis Costello, Men at Work), míg 81-től 85-ig poposabb már (Dexys Midnight Runners, Eurythmics, Duran Duran, A Ha)... ne feledd, nem vagyok zeneszakértő úgy hogy ez csak egy feltételezés... köszi a választ :D

2016. aug. 10. 00:11
 3/4 anonim ***** válasza:

pop zene = populáris = népszerű

A pop nem műfaj.

2016. aug. 10. 00:15
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Ez így ebben a formában nem igaz. Legalábbis már nem. Bár a pop eleinte szimplán tényleg annyit jelentett, hogy populáris, és magába foglalt mindent, ami nem komolyzene, vagy népzene, ma már jobban be van határolva, mint műfaj. Ez olyan, mint az alternatív rock, eleinte magába foglalt mindent, ami rockzene alapú, de semelyik alstílusba nem passzol, de az alapján, hogy mely zenekarokra applikálták először, illetve milyen hatással voltak a zenei világra ezek az előadók, szépen lassan az is behatárolható fogalommá vált.
2016. aug. 10. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!