7 hónapja gitározok, elvileg milyen szinten kellene lennem? (folytatás lent)
Elég nehéz lehet mentor nélkül megtanulni a pengetést. Nekem ilyen problémám nem volt, első alkalommal megmutatták hogy csináljam, pár hónap után már akármire kitaláltam magamnak a dallamot.
Esetedben az a gond, hogy tulajdonképpen elmaradt az "alapozás". Ameddig nem tanulod meg az akkordpengetés alapjait, ebben a tekintetben nem nagyon fogsz tudni fejlődni. Ez pont olyan dolog, amire egyszer kell ráérezni, utána már megy mint a karikacsapás. Ha a könyv nem jegyez pengetési módokat, javaslom, használd a youtube-ot, tele van gitárleckékkel. Miután láttad a példát, már nagyon könnyen elsajátítod magad is a technikákat.
Az akkordok váltogatása már gördülékenyen megy?
Köszi a válaszokat.
Az akkordváltásokkal nincs semmi baj, már barréra is viszonylag gyorsan tudok váltani.
A könyvben minden benne van (Muszty-Dobay féle gitáriskola) de nem nagyon tudok mit kezdeni vele, pl ha egy szótagra esik a le-föl azt egyszerűen nem tudom olyan gyorsan pengetni hogy ki jöjön a dallam.
De valószínűeg az a baj hogy nem foglalkoztam vele eleget, bár szerintem a ritmusérzékem se valami jó. Lehet hogy át kellene váltanom klasszikusra, az akkordbontás elég jól megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!