Szevasztok metálarcok! December óta gitározok, egyedül tanulok, s tippekre lenne szükségem, hogy milyen eszközökkel lehet elérni egy jó kis metál hangzást?
Nos, a gitárom: Cort Z42
Az erősítőm egészen egyszerű - Hiwatt (spitfire).
Próbáltam már D'addario húrt abból többet is és Ernie Ballt is, Ernieből kizárólag a Super Slinky-t.
A gitáromhoz kapott hangszedők viszont szerintem nem elégítik ki egyáltalán a szükségleteimet, s az egyik eléggé lötyög is, nem tudom ez pontosan mit jelent, vagy probléma-e.
Viszont a hangszedők cseréje eléggé komplikáltnak tűnik és eléggé sok technikai tudás kell az otthoni cseréhez (szerintem, de aztán lehet, hogy nem).
Kedvenc hangzásaimhoz tartozik még a magyarok közül a Crusted zenekar játéka. :)
Megnéztem, kemény 18 Watt. :) Pedálokban már sokszor gondolkodtam, viszont valóban egy jó erősítőnek sokkal szebb hangja van, a pedáloké olyan erőltetettnek tűnik nekem, de aztán lehet, hogy bennem van a hiba. :)
Amiket néztem erősítőket (Line 6 Spider, stb.) azok valahogy eléggé drágák, még nem akarok annyit költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!