Most ismerkedek az Iron Maiden-nel. Alap számok/kedvencek?
Nekem a Wicker Man a favorit ,de igazából az összes számukat amit ismerek,imádom :)
Én úgy szoktam egyébként új bandákkal megismerkedni,hogy felcsapom a Wikipédiás oldalukat,érdekességek,megalakulás stb. átfutom,elkezdem azokat a zenéiket hallgatni,amiket először feldob a Youtube legismertebb számokként,aztán ha szimpik,kezdem végig az albumaikat a legelsőtől :D (Ezt náluk mindenképpen ajánlom,csak jól járhatsz velük! ;) )
Murders in the Rue Morgue 1981-ből(Killers) Paul diAnno-val. És az ezen lemezen található 2 intstrumentális szám. Persze az egész úgy ahogyan van kedvenc.
És az elmaradhatatlan The number of the beast. Az egész album szintén kedvenc. A powerslave-ig megvannak bakelitjeik, utána már nem követtem őket. Persze ha jönnek, megyek :)
Én azt ajánlom ne külön-külön számokat hallgass, hanem teljes albumokat. Az első 7 albumuk közül bármelyiket választod csak 10 pontos albumokat kapsz. Az utána következő albumaik már megosztóbbak, szerintem azok is ugyanolyan mesterművek (legalább is a 2000 utániak) mint az első 7, de mint mondtam, ezek már nem közmegegyezéses alapművek.
Első albumnak a The Number of the Beastet ajánlanám, mert bemutatja, hogy kb mit várj a Maidentől és egyben az egyik legjobb albumuk is, kb lehetetlen mellélőni vele. Kedvenc albumom egyébként a Powerslave.
The Trooper, Mother Russia, No prayer for the dying, Bring your Daughter to the Slaughter...
Nekem ezek a személyes kedvencek:)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!