Csak én nem érzem, mitől lenne jó meg "igazi zene" a
Tankcsapda?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasni/hallani, hogy valaki azt mondja, a mai pop meg gépzene nem igazi zene, ő bezzeg Tankcsapdát és társait hallgat. Most .ilyen igazi meg nem igazi zene vitába nem akarok belemenni. Én nagyon szeretem a rockot, és oké, hát igaz, hogy kicsit leragadtam a 80-as években, de sokan a Tankcsapdát emelik ki ilyenkor, hogy hallgassunk igazi zenét. Van más is, aki úgy érzi, hogy a Tankcsapda csak a rímekre utazik (írjuk oda, mert rímel, nem baj, hogy semmi értelme), se az énekest se a zenészeket nem tartom hű de nagy számnak. Nem vagyok zenész, ez igaz, de szerintem a laikusok is ítélhetnek. Voltam többször is Tankcsapda-koncerten (fesztivál vagy ismerősök miatt), és neme úgy jön le, hogy attól tartják magukat igazán nagy rockereknek, hogy minden 2. szavuk valami káromkodás, minden dolog kib**szott meg rohadt, akkor is, ha semmi értelme a kontextusban. Meg a mai feltörekvő fiatal bandákat is 3 akkordosnak látom. Mi a véleményetek?
Hát, értem ezt a hozzáállást, de nem is arra gondoltam, hogy a téma legyen komoly. Csak hogy szerintem egy-egy rímen néha látszik, hogy ők se értik igazán, csak úgy rímelt. Azért egy Clash-dalszövegben pl. ilyet nem érzek. De persze tényleg ízlés dolga.
2016. júl. 6. 11:17
12/20 anonim válasza:
Sose szerettem igazán a Tcs-t.
Az énekes hangja egész jó, zeneileg se rosszak, a szövegek se vészesek, de valahogy sose tudott meg fogni, de még így is sokkal jobbak mint a pop, rap "sztárok".
A punk rocktól pedig hányingert kapok.
2016. júl. 8. 07:12
13/20 A kérdező kommentje:
Ha a magyar popra gondolsz, akkor lehet, de szerintem van igényes pop, igényesebb dalokkal, mint a Tcs, pedig én is főleg rockot hallgatok.
Köszönöm a választ.
2016. júl. 8. 08:51
14/20 anonim válasza:
Utolsó vagyok ès èn ezt azèrt nem mondanám, nálam a zene ott kezdődik hogy van benne hangszer.
A wellhello ès társainál sokkal jobb
2016. júl. 8. 10:26
15/20 A kérdező kommentje:
De mondom a magyar szerintem se nagy szám. De külföldi igényes popzenék vannak, és sokszor van bennük hangszer.
Nekem tetszik, és mindkettő elég összetett dalszövegeket tud írni. Persze saját vélemény.
2016. júl. 9. 19:56
18/20 anonim válasza:
Nálam sosem volt nagy durranás a Tankcsapda. Az Agyarországig rendben voltak, de amióta ezek a nyálas rádióbarát számaik vannak, azóta sehova nem tudom őket helyezni. Érzelmileg, legalábbis. Eladták magukat, sajnos, alaposan. A kezdeti nézeteikkel teljesen szembementek. És való igaz, elég sokat káromkodnak, amely tényleg idegesítő. A gépzene nálam általában nem zene, de azt lehet jól is csinálni. A Tankcsapdától viszont gyakorlatilag falra mászok.
2019. ápr. 14. 21:37
19/20 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy, hogy eladták-e magukat, csak egyszerűen értelmetlen a szöveg. :D De köszi a válaszod neked is.
2019. ápr. 14. 22:24
20/20 anonim válasza:
Én sem érzem, mitől jó a Tankcsapda.Én sosem értettem a Tankcsapda körüli felhajtást. Volt pár jó albumuk, oszt' ennyi. Az Agyarországig voltak jók szerény véleményem szerint. Utána ráálltak a rádióbarát, tingli-tangli hard rockra. Persze a kis tinik meg felkapták őket. Szóval szerény véleményem szerint sosem volt nagy szám a TCS, de a punk korukban húzósak voltak. Az újabb albumaikba bele-belehallgattam, csak hogy lássam, mire ez a nagy felhajtás, de nem jöttem rá. Szóval a Tcs iszonyatosan túl van értékelve.
A káromkodós résszel egyetértek, tényleg elég sokat káromkodnak (bár szerintem a "rohadt" szó annyira nem káromkodás, mondanak ők csúnyábbakat is :) bocs az offért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!