Ha elkezdek csellózni, heti 1-szer mennék zeneiskolába,1 év alatt milyen szintre juthatok el?
A szorgalmadtól is függ, nem az órákra való járás mennyisége a mérvadó, hanem mennyit gyakorolsz otthon.
Én gitározni jártam heti egy alkalommal, de otthon minden nap gyakoroltam. Ennyi idő alatt megtanultam kottából játszani, sokat kellett első évben skálázni amivel az ujjaim erősödtek és gyorsultak, tudtam már jó pár egyszerűbb dalt, és hallásból már magam is megtudtam írni egy dal kottáját, hallásból megtudtam mondani hogy egy zene dúrban vagy mollban van. Én magántanárhoz jártam, és amikor beszélgettem egy csajjal aki zeneiskolában tanult gitározni, azt mondta ez elég sok, zeneiskolában sok helyen az első évben alig tanulnak valamit. Túlságosan az elméletre koncentrálnak.
Zeneiskolában 1 év alatt szinte semmilyenre.
Döcögősen el tudsz játszani majd néhány primitív gyakorlatot.
Nem azon múlik, zeneiskolába vagy magántanárhoz jársz. Én tanítottam (hegedűt) mindkét formában, és a gyerek tehetségén és szorgalmán múlott, hogy mennyi idő alatt mire jutott.
Először is a zeneiskola olyan mint a normál iskola, nem választás kérdése, milyen óraszámban jársz. Hivatalosan kétszer félóra + a kötelező szolfézs az alap. Azért kétszer fél, mert ez többet ér, mint az egyszer egy óra.
Másodszor a cselló sokkal nehezebb hangszer, mint a gitár, amin alapszinten pár akkordot egy tábortűz mellett is meg lehet tanulni annak, akiben van némi ügyesség és elhatározás, hallás sem kell hozzá. A csellón nincsenek bundok, hallás és tapasztalat alapján kell az ujjadat a megfelelő milliméterre helyezni, gyors egymásutánban. A vonózásnak a technikáját is hosszan kell gyakorolni, mire hallgatható minőségű hang jön ki.
Vonóshangszert az válasszon, aki eltökélt, és évekig rendszeresen hajlandó gyakorolni, + van hallása is. Másképp kudarc lesz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!