Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha elkezdek csellózni, heti...

Ha elkezdek csellózni, heti 1-szer mennék zeneiskolába,1 év alatt milyen szintre juthatok el?

Figyelt kérdés

2016. júl. 3. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:

A szorgalmadtól is függ, nem az órákra való járás mennyisége a mérvadó, hanem mennyit gyakorolsz otthon.

Én gitározni jártam heti egy alkalommal, de otthon minden nap gyakoroltam. Ennyi idő alatt megtanultam kottából játszani, sokat kellett első évben skálázni amivel az ujjaim erősödtek és gyorsultak, tudtam már jó pár egyszerűbb dalt, és hallásból már magam is megtudtam írni egy dal kottáját, hallásból megtudtam mondani hogy egy zene dúrban vagy mollban van. Én magántanárhoz jártam, és amikor beszélgettem egy csajjal aki zeneiskolában tanult gitározni, azt mondta ez elég sok, zeneiskolában sok helyen az első évben alig tanulnak valamit. Túlságosan az elméletre koncentrálnak.

2016. júl. 3. 13:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Zeneiskolában 1 év alatt szinte semmilyenre.

Döcögősen el tudsz játszani majd néhány primitív gyakorlatot.

2016. júl. 3. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha van érzéked hozzá, akkor megtanulod helyesen játszani a hangokat.
2016. júl. 3. 16:16
 4/9 anonim válasza:
Egy év alatt semmit nem tanulsz.. Én nyolc éve csellózom és most vagyok an a szinten hogy hogyha elém raknak egy kottát akkor gyakorlással egy idő után menne.
2016. júl. 5. 10:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: zeneiskolába vagy magántanárhoz jársz?
2016. júl. 5. 10:18
 6/9 anonim válasza:
100%

Nem azon múlik, zeneiskolába vagy magántanárhoz jársz. Én tanítottam (hegedűt) mindkét formában, és a gyerek tehetségén és szorgalmán múlott, hogy mennyi idő alatt mire jutott.

Először is a zeneiskola olyan mint a normál iskola, nem választás kérdése, milyen óraszámban jársz. Hivatalosan kétszer félóra + a kötelező szolfézs az alap. Azért kétszer fél, mert ez többet ér, mint az egyszer egy óra.

Másodszor a cselló sokkal nehezebb hangszer, mint a gitár, amin alapszinten pár akkordot egy tábortűz mellett is meg lehet tanulni annak, akiben van némi ügyesség és elhatározás, hallás sem kell hozzá. A csellón nincsenek bundok, hallás és tapasztalat alapján kell az ujjadat a megfelelő milliméterre helyezni, gyors egymásutánban. A vonózásnak a technikáját is hosszan kell gyakorolni, mire hallgatható minőségű hang jön ki.

Vonóshangszert az válasszon, aki eltökélt, és évekig rendszeresen hajlandó gyakorolni, + van hallása is. Másképp kudarc lesz az egész.

2016. júl. 10. 08:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Addig, hogy meg tudod különböztetni a nagybőgőtől... De komolyan, ez egy irtó nehéz hangszer, én 11 éve játszom, heti 6-7 órát vagyok zeneiskolában, otthon 3 órát gyakorolok kb. naponta és még annyi mindent kell tanulnom...
2016. júl. 13. 22:37
 8/9 anonim ***** válasza:
20 eve csellozok, volt, h napi 8-10 orat gyakoroltam es meg igy sem mondanam, h tudok. Tehetseg, fogekonysag es kitartas kell. Meg hallas - az nagyon. Egy ev arra jo kb, h hull a pelyhest elpengess. Sok gyakorlassal talan egesz vonoval eljatszod...
2019. jún. 20. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, remélem csak viccből mondtad, hogy egy év alatt idáig lehet csak jutni. :D (Persze a zeneiskoláról nem tudok nyilatkozni, én magánúton tanulom.)
2019. aug. 12. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!