Szabad időmben szeretek rap szöveget írní megpróbálkozzak velük?
Hát ha CSAK szöveget írsz, akkor igazából mindegy. Ha rappelni is akarsz, az már más tészta. Az sokkal komplikáltabb. Nem elég jó szöveget írni, meg kell tanulnod rappelni + előadni is a produkciódat. Kell, hogy legyen ritmus- és tempóérzéked, érthetően tudj hadarni (persze megfelelő ritmikával!), jól tudj hangsúlyozni is. Saját flow-dnak kell lennie. És ez csak a szövegrésze, ugye. Kell zene is, amit kétféleképpen oldhatsz meg.
1. Keresel egy beatmaker-t, aki csinálja neked az alapokat.
2. Te magad csinálod a beat-eket, de ehhez ugye nem árt alapszinten játszani valami hangszeren + kell hozzá felszerelés is (dobgép, sampler, masterkeyboard, szintetizátor, egy jó külső hangkártya + hozzá egy erős PC + zeneszerkesztő szoftverek).
És akkor még kell egy jó mikrofon + egy digitális felvevő is, ugye. Nem egyszerű és nem olcsó ez, mondom ezt én aki hobby szinten beatmakerkedik.
Megpróbálkozni megpróbálkozhatsz vele, de hogy hogyan fogják fogadni az emberek az már egy külön téma. Ez már a tudásodtól és tehetségedtől fog függeni.
Én már majd 1 éve írok szöveget.
Csak én metal/rock stílusú szövegeket írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!