Hogyan ejtük ki a koreai BTS kpop banda tagjainak neveit?
Nemrég találkoztam a BTS-el és még a mai nem tudom, hogyan ejtük ki a tagok neveit. :((
Ja és.. Tudom, hogy az eredeti nevük a Bangtan Boys. Viszont ha így látom kiírva, hogy BTS akkor azt "bíc"-nek ejtem? :DD
Az előzőre írom hogy ez biztos igaz suga nevének a kiejtésében de azt hogy Suga nem nagyon szokták koreaiul leírni hanem csak ahogy van a művészneve mivel ezt csak ő találta ki.
Lehet hogy a kiejtésbe ez nem változtat semmit de ez Rap monster-nél és J-hope-nál is igy van ,az ő nevüket sem tudod leírni koreai irással csak angolul.
Mert Jungkook ,Jimin és Jin az eredeti nevüket használják, amit néha rendes hangullal is leszoktak irni,mivel azt lehet.
Előző vagyok
Bocsi csak nem fejeztem be
J-Hope: Dzséjhóp
Jimin: Dzsimin
Jin: Dzsin
Jungkook: Dzsongkúk/Dzsonkúk, valaki ejti a g-t, valaki nem
Suga/Yoongi: Suga/Júngi
Namjoon: Namdzsún, de sokan Namjúnnak mondják a magyarok közül
V/Tae/Taehyung: Nos, őt pontosan nem tudom, de én Ví/Té/Téhjungnak mondom
Namjoon: Namdzsun
Jin: Dzsin (Seokjin: Szokcsin)
Yoongi: Yungi
Hoseok: Hószók// J-Hope: Dzséj Hóp (Jeong: Csong)
Jimin: Csimin
Taehyung: Téhjong
Jungkook: Csonkuk (Jeon: Cson)
A Cs-Dzs betűket egyébként nem úgy ejtik ki mint mi, csak ezekkel lehetne leginkább jellemezni az egyes szavakban a ㅈ kiejtését. Inkább valahol a kettő között szokás mondani, olyan se nem cs, se nem dzs, viszont talán a fentebb leírtakra hajaz ez a betű az adott nevekben leinkább :DD
Jungkook (Dzsankuk)
Taehyung/V (Tehjang/Ví)
Jimin (Dzsimin)
RM/Rapmon/Namjoon (Árem/Repman/Namdzsún)
J-Hope (Dzséjhóp)
Suga/Yoongi (Suga/Jungi)
Jin (Dzsin)
Néhány olyan, hogy én szoktam kiejteni úgy, mert nekem sokkal jobban hangzik úgy. Pl Taehyung-nál, vagy Jungkook-nál.
Amúgy nem az a nevük hogy Bangtan boys a helyes válasz
Bangtan soyeondan!
És úgy ejtik hogy (bángtán soyendán)
A Bangtan boysot pedig (bángtán boys) a bts-et pedig Bítíesz
Vagy bétées kinek mi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!