Hogyan ejtük ki a koreai BTS kpop banda tagjainak neveit?
Nemrég találkoztam a BTS-el és még a mai nem tudom, hogyan ejtük ki a tagok neveit. :((
Ja és.. Tudom, hogy az eredeti nevük a Bangtan Boys. Viszont ha így látom kiírva, hogy BTS akkor azt "bíc"-nek ejtem? :DD
A pontos kiejtést nem tudom, de leírom, ahogy én mondom, és még sose javítottak ki.
Jungkook-
Jin - Dzsin
Jimin - Dzsimin
Suga - sokáig Szuga volt, most Suga
J-Hope - Dzsé hóp / Dzsi hóp
Rapmon(ster) - Repmon(szter)
V - Vé
Jungkook kimaradt bocsi xD
Jungkook - Dzsánkók / Dzsánkokk
Yoongi=Suga
Egymas kozott is igy ejtik "s" betuvel nem "sz"-el, es szerintem az a helyes ahogy ok mondjak, en meg nem sokszor hallottam "szugának" pedig mar evek ota kovetem a tevekenysegeiket :)
Es Jungkook, Jin, Jimin neveben a "J" betut valahol a "dzs" es a "cs" kozott ejtik.
A no more dream cimű számukban ott van a video elején a kiejtés.
És nem vagyok biztos benne és lehet hogy hülyeség, de ugy tudom hogy Jimin ,Jin nevét cs-vel és jungkook nevét dzs-vel kell ejteni. Én igy hallottam ,azt hiszem attól függ hogy zöngés vagy zöngétlen betűk vannak előtte vagy utána vagy valami ilyesmi...de van valami szabály rá,csak ezt nem tudom pontosan.
A többi nevet eddig mindig máshogy hallottam kiejtve...😂😂😂
Ha nem gond, elmagyaráznám, hogy miért ejtik Sugának, és nem Szugának.
Ugye a neve így néz ki eredetileg: 슈가 (syuka) A koreai nyelvben van egy olyan szabály, hogy ha az ㅅ (s) hang után xy hang jön, akkor sz-nek ejtjük. Ilyen a ㅠ (yu) hang is. Illetve az is egy szabály, hogy ebben az esetben nem yu-nak, hanem csak simán u-nak ejtjük ezt a hangot. Így jön a Suga kiejtése. Ha Szugának ejtenék, akkor így kéne írni: 수가 mert ha a sima ㅜ (u) hang áll az ㅅ után, akkor sz-nek ejtjük. Ezeket csak annak kell tudni aki a nyelvet tanulja, és bocsánat, hogy így kitértem rá, csak gondoltam leírom, hogy világosabb legyen^^
(y ejtése: j)
Az előzőre írom hogy ez biztos igaz suga nevének a kiejtésében de azt hogy Suga nem nagyon szokták koreaiul leírni hanem csak ahogy van a művészneve mivel ezt csak ő találta ki
Lehet hogy a kiejtésbe ez nem változtat semmit de ez Rap monster-nél és J-hope-nál is igy van ,aző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!