Milyen minőségben hallgattok zenét? Honnan szerzitek be?
Tudtommal a youtube-ról mp3 formátumba átkonvertált zene nem olyan minőségű, mintha cd-ről hallgatnád, illetve letöltenéd hivatalos forrásból, szintén pénzért. Tehát ha valaki jobb minőséget szeretne, akkor cd-t vesz, vagy legálisan fizet érte, és letölti (pl. iTunes).
1. kérdésem:
Több lehetőség nincs?
2.
Ti milyen minőségű zenéhez, milyen minőségű fül-, illetve fejhallgatót használtok? Márkára és típusra is kíváncsi lennék.
3.
A különbség mennyire érzékelhető a youtube-os, illetve a megvett verzió között?
Flacben hallgatok zenét egy Sennheiser HD600-assal egy Line6 UX2 hangkártyán.
A youtubeos hangminőség számomra a hallgathatatlan kategória.
Én telefonon szoktam zenét hallgatni, jobbfakta fülhallgatóval, nem ilyen olcsóvan, mert hiába annak soha nem lesz olyan hangzása, jó nem gondolok most itt nagyon drágára, mert már 10k alatt is lehet találni jó fajtákat, ja és persze ez a tefontól is függ egy olcsóbb telefonon is rosszabb a minősége a zenének mint pl mondjuk egy drágább fajtán!
Egyébként igen ez a youtube to mp3 ez semmit nem ér ha eddig így hallgattad, akkor nem tudod mi a jó, ja és persze itt még a konvertálás is ront a minöséges, mert ezen zenék letöltött minősége kb 120 kbps, egy normál cd-s minőség azt nem tudom milyen de nyilván sokkal jobb, de egy digitális zeneletöltő oldalon mint pl az Itunes, vagy a google play music, ahol ugye pénzért lehet zenéket letölteni itt azért fizetni kell az igaz, de a minősége mérfdekkel jobb mint az ilyen olyan konvertáltaknak
De egyébké t a külföldi ismertebb számokat persze a jobb minőségűeket is le lehet tölteni a netről illegálisan!
Én pl: torrenten szoktam keresgetni ez csak annyi hogy beírod az előadót és a szám címét majd mellé írod download torrent!
Vagy pl ugyan úgy előadó+cím m4a aac download ez itunes-os verzió álltalában az ismertebb számokat egyből meg is lehet találni, pl csak sok a reklám amire végig kattingatsz én le is tudod tölteni csak sok reklámot kell előtte megnézni amit nem tudsz kikerülniert számol vissza 6 vagy 5-től ezek az adf.ly oldalak van hogy 5 ilyen is bejön mire le tudod tölteni, de méri nekem legalabb is minthogy fizess érte igaz ezen zenék minősége őssze nem is érdemes 1 lapon emlegetni holmi konvertálósokkal mert mérföldekkel jobb csak hat ugye hivatalosan fizetni kell amúgy érte nem is keveset van hogy 1 zene csak 400 ft mert ezek a ue ék az iphone ra valóak!
De próbáld ki azt a módszert amit fent írtam az ugyan az a zene lesz mintha megvetted volna :) :)
Youtubeon is lehet fent valami cd, vagy közel cd minőségben, és reteksz@rban is.
A youtuberol letöltött zene is jó minőségű, ha úgy van felrakva. És valószínűleg úgy van. Kivéve, ha nagyon ismeretlen az előadó.
1.
Van másik lehetőség:beirom az előadó és az album cimét és hozzá,hogy 320kbps.Példa:Disturbed Immortalized album download 320kbps.
2.
Leginkább a fent emlitett 320kbps mp3 fájlokat hallgatom,de van néhány flac is.Egy Sony MDR ZX-110 fejhallgatóm van.A flac ez egyik legjobb minőségű formátum.Nagy helyigénye van,de jobb még egy 320kbps-s mp3-nál is.A ritmus és a basszus gitár folyamatosabban,tisztábban hallható.
3.
A különbséget tisztán lehet hallani,főleg ha flac formátumban van meg a zene.
Lehallgató: Yamaha HS7, AKG K702, Pioneer HDJ-500
Hangkártya: Focusrite Scarlett 2i2
Lejátszó: Fiio X1 II
Minőség: Flac (minimum: 44.1kHz/16bit)
Sztori: Gáz, mikor megveszek egy albumot Google Playen és csak 320-as mp3-ban engedi letölteni.
Honnan töltöm általában: nCore
De, van több lehetőség, nekiállsz cd-t, vagy bakelitet gyűjteni, ezeknek van a legjobb hangzása (elárulom, a bakelitnek a jobb), de elég költséges hobbi mindkettő.
De sokkal élvezetesebb, és élvezhetőbb mint a jútyúb.
Beruházol lejátszókra, erősítőkre, hangfalakra.......és soha tőbbé nem akarsz huzamosabb ideig fülbedugva zenét hallgatni.
Hifistának lenni nem egyszerű, de nemes dolog. :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!