Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van több fajta gitártanulás?

Van több fajta gitártanulás?

Figyelt kérdés
Pl.: ha akusztikus gitáron tanulsz akkor csak azon tudsz játszani vagy ha megtanulsz akusztikus gitáron akkor tudsz elektromos gitáron is játszani?

2016. jún. 4. 20:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nagyjából igen.

De akusztikuson nem nagyon tudsz olyat megtanulni amit elektromoson megtudsz, pl.: tapping, sweeping, pinch harmonic, tremolo

Meg ha csak úgy kezébe vesz az ember egy elektromos gitárt elsőnek akkor ügyetlenebb lesz mint akusztikuson, mert kell egy rövid idő míg beleszokik.

A basszusgitár pedig külön tanulást igényel.

2016. jún. 4. 20:26
 2/12 A kérdező kommentje:
köszi :D
2016. jún. 4. 21:40
 3/12 anonim ***** válasza:

Nyilván az alapok ugyanazok, de a komolyabb, izgalmasabb technikák pont, hogy nagyon eltérnek a két hangszeren.

Tehát ha az egyiken tudsz, akkor a másikon is fogsz tudni játszani úgy-ahogy, de nem úgy, mintha évek gyakorlása lenne mögötte.

2016. jún. 5. 07:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nehezebb az elektromos mint az akusztikus bár akusztikust még nem igen vettem kézbe :D de szerintem hülyeség az hogy előbb akusztikuson kell megtanulni.Ha elektromoson akarsz azon tanulj meg mert mégis csak máshogy áll kézre,más a hangja.Attól is függ mit akarsz játszani,ha te rock,metál gitáros akarsz lenni (mint pl én) mindenképp elektromoson kell kezdeni (szerintem) ahogy én is tettem.Természetesen megtanulhatsz akusztikuson utána könnyebb az elektromos de több idő mintha kevesebb ideig tanulnál keményebb kitartással elektromoson,viszont tudsz 2 fajta hangszeren is játszani könnyedén,nekem nem érdekem hogy tudjak akusztikuson szóval csak rajtad áll mit akarsz elérni
2016. jún. 5. 12:00
 5/12 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem nehezebb az elektromos mint az akusztikus bár akusztikust még nem igen vettem kézbe :D"

Innentől kezdve meg rohadt fölösleges és káros volt hozzászólnod.

2016. jún. 5. 12:48
 6/12 anonim ***** válasza:
utolsó... ha azt mondják az akusztikus könnyebb mint az elektromos,de én az elektromost egyáltalán nem tartom nehéznek pedig nem is kezdő gitárom van hanem ráadásul vékonyabb nyakú is de könnyedén eljátszok rajt,akkor az akusztikus nagyon könnyű ha az elektromos is könnyű nekem.Lehet valakinek szétmennek az ujjai a fém húroktól nekem meg se kottyan 1 óra megállás nélkül után pedig alig pár hónapja kezdtem.
2016. jún. 5. 18:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Atyaúristen...

Vérpistike elmagyarázom:

Amiről fingunk nincs, abba nem ugatunk bele, értem?

2016. jún. 5. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha nem értenék a gitározáshoz nem írnék,de ha a tájékozatlan kérdező rosszul dönt az ő kára lesz hogy akusztikust vett elektromos helyett pedig azon szeretne játszani.Nem kell belekötni ezért a másikba,gitár-gitár az alapok ugyanazok csak mindegyikkel mást tudsz elérni,ennyi.
2016. jún. 5. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy akusztikusok mik az alapok vagy miben másabb, ha nem fogtál még a kezedben????

Ennyire nehéz a felfogásod??

2016. jún. 5. 19:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Onnan tudom mert azt tanulom csak elektromoson,miben lenne más? Ugyanazok a húrok,hangok,skálák,egy c dúr skála mégis miben különbözne ha ugyanott vannak a hangok a nyakon?
2016. jún. 5. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!