Miért hangolódik el folyton a gitárom?
Figyelt kérdés
Pár napja vettünk egy gitárt, és kb. egy nap után el is hangolódik teljesen. A szobámban tartom, a falhoz támasztva. Mitől lehet ez?2016. máj. 7. 19:24
1/7 anonim válasza:
szia, ha most húrozta d fel a gitárt és vadi új húrok vannak rajta én azt szoktam csinálni hogy feszebbre húzom őket a kelleténél és ugy hagyom pár órát...így ha lazábbra veszem kevésbé fog elhangolódni (azért ezzel vigyázz el ne szakítsd őket)
vagy a másik eset hogy rosszak a hangolókulcsaid
3/7 Waff válasza:
Kérdés hogy milyen gitárod van? Klasszikus (nylon húros) vagy western (fém húros)??
A nyoln sokkal könnyebben elhangolódik...ha újan húrozták akkor meg főleg...kb. 2 hét mire beállnak a húrjaid,addig mindig utána kell hangolni.A fém húrost ha behangolod,elvileg nem nagyon lenne szabad neki ilyen gyorsan és drasztikusan elhangolódnia....
Szóval milyen a gitárod?
4/7 anonim válasza:
nem árt húrozás közben kicsit meg feszegetni az ujjaiddal a húrokat. Ezt az előtt érdemes mielőtt még feszesek a húrok, eközben elhangolódik, viszont utána hangolhatod tovább, ezáltal jobban megtartja hangolást.
5/7 anonim válasza:
Egy gitár hangolódik... Ezért vannak rajta hangolókulcsok.
6/7 A kérdező kommentje:
#3 Nylon húros, így már értem
Köszi a válaszokat :)
2016. máj. 9. 14:36
7/7 anonim válasza:
Egy nylon húrosnál lehet a húr is, ami jobban nyúlik, de a hangolókulcsok, a nut, a húrláb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!