Koncertfelvételeken hogy nem bakizik senki?
Figyelt kérdés
Egy koncertfelvételen sem szoktam látni illetve hallani hogy például a gitáros véletlen melléfog.Az lenne a kérdésem hogy a zenészek tényleg ilyen keveset hibáznak vagy ezeket a koncertfelvételeket fel szokták venne újra hibátlanul?2016. márc. 27. 18:49
1/11 anonim válasza:
Nem hibaznak. Mar tobb szazszor, ha nem ezerszer eljatszottak ugyan azt a szamot. Ez a munkajuk, rengeteg isot beletesznek.
2/11 anonim válasza:
Olcsó a tárhely. Akik komplett, soksávos rögzítést csinálnak, azoknak van annyi eszük, hogy több koncertet rögzítsenek, és egy-egy valóban hallható baki ha megesik, akkor dobjanak helyette hibátlant más alkalomról abba az egy sávba azon a pár másodpercen, és nyilván képen is más van, nem a hiba. Elég fontos kiadvány a koncertfelvétel, nem bízzák a véletlenre. Természetesen többnyire tényleg nincs semmi gond. Akikről érdemes koncertfelvételt publikálni, azok valószínűleg álmukban is kegyetlenül jól nyomják.
3/11 anonim válasza:
Voltam már néhány koncerten és ott sem hibázott egy zenész sem élőben, tehát a koncertfelvételen sem lehetetlen.
Akiknek ilynen kiadványuk van valószínűleg profi zenészek, nem hibáznak. Ha néha 2 évente egyszer elő is fordul az olyan kis hiba, hogy kívülállóként észre sem fogod venni.
4/11 anonim válasza:
Utólag is helyre lehet tenni a hibákat. Ha koncertfelvétel készül, minden szólamot külön rögzítenek, és később ki tudják javítani, ha kell.
5/11 anonim válasza:
szerinted mennyi az esélye hogy hibázik valaki aki még akár úgyis tud játszani hogy a földön fetreng esetleg a lábával át is kúszik a szinpadon de hibátlanul eltolja a szólót?
6/11 anonim válasza:
Előfordult már olyan a történelemben, hogy a fetrengős-ugrálós részek (főleg ének) sávról lettek betolva...
7/11 anonim válasza:
Biztos előfordult olyan is, de én nem találkoztam még olyan elő koncerttel, amin bárki is hibázott volna, vagy nem élőben lett volna eljátszva egy rész, főleg az ének.
8/11 anonim válasza:
És netán te tervezted a setupot, hogy ennyire biztos vagy ebben?
9/11 anonim válasza:
Nyitva egy bármi bárhó,
Egy nyitva egy márhívó!
Várhönek márhón'
Egy nyitmákhívó!
10/11 Mojjo válasza:
És akkor, hogy megbeszéltük, hogy a jó zenészek álmukból felkeltve is lenyomják a dalaikat, álljon itt ez példának a... hmmmm... visszafogottabban jó zenészekről:
Meg arról, hogyan is lehet kozmetikázni koncertfelvételeket. Igen, a második verzión TÉNYLEG azt hallhatjuk, amit a szerencsétlen gitáron valójában művelt ez a bohóc. Van ez így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!