Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy kell tremolot hangolni?

Hogy kell tremolot hangolni?

Figyelt kérdés
Hello nem rég vettem egy cort x-6 vpr-t és probáltam behangolni és azt vettem észre hogy a tremolo el kezdett emelkedni és nem tudtam behangolni. Addig huztam a hurokat még az egyik el is szakadt ebben sueretnék segitséget kérni hogy hogy hangolnam be?! Hátul a csavarokat kell kiengedni vagy meghuzni?

2016. febr. 29. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezer tutorial van a neten, youtubeon.

Tremolós gitárt jól beállítani nehéz, kezdőként először inkább szakemberre bíznám.

2016. márc. 1. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért nem akkora ördöngösség, hogy szakember kéne hozzá.

Igen hátul a csavarokat kell addig húzni-ereszteni amíg a megfelelő pozícióba kerül a híd.

2016. márc. 1. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát azért egy normális beállítás, nem csak a "hátsó csavarok húzogatásából áll".

Húrmagasság, intonáció, satöbbi, satöbbi.

És amíg valaki életében nem játszott egy jól beállított gitáron elég nehéz elindulni, hogy hogyan is kéne belőni.

2016. márc. 1. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:

na ja tremolós gitárt nehéz jól beállítani, bár leírva könnyűnek tűnik, tapasztalat nélkül nem egyszerű... ha ez az első gitárod akkor előre sajnállak, a lehető legroszabb gitárt választottad... néhány ok: kezdőként semmi hasznát nem fogod venni a tremolónak, lehet vele néhány durva trükköt csinálni és színezni a játékod, de egy kezdőnek csak útban van... másik dolog hogy ilyen árban nem kapsz rendes tremolót, olyat ami nem hangolja el a húrokat miután használod... arról már nem is beszélve hogy ha sikerül is beállítani, 1 hangoláshoz leszek kötve, mivel ha át akarnád hangolni akkor az egész gitárt át kéne állítani.

3 lehetőséget látok: 1. eladod, hosszútávon valszeg így jársz a legjobban, 2. videók alapján beállítod 3. elviszed technikushoz.

Bár a videók alapján valszeg be tudod majd hangolni, viszont ahogy előttem is írták, az intonációt is be kell állítani (ha el van csúszva akkor nem fognak ülni a hangok és hiába lesz behangolva, hamis lesz a gitár), a nyakat, húrmagasságot stb.

Ha eljuszt arra a pontra hogy be van állítva, akkor meg utána már mindig használd ugyan azokat a húrokat és hangolást, külömben megint be fog kelleni az egész gitárt állítani.

2016. márc. 2. 01:44
 5/6 anonim ***** válasza:
még eszembe jutott egy 4. lehetőség ami valszeg ez egyik legjobb: leblokkolod a tremolót, így aztán csak simán be kell hangolnod mint egy fix hidas gitárt
2016. márc. 2. 01:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen eleinte egy kis darab fával ékeltem ki és igy egyszerü volt behangolni aztán felhivtam a gitártanárom mondta hogy vegyek 0.9- es Elixir hurokat és vigyem el a kövi orámra és behangolja igy is is volt viszont d dropra hangoltam amivel nem tudtam mit kezdeni és már nem volt idö áthangolni igy otthon probálkoztam azzal hogy áthangolom ami sikerült is de a hid az nincs szintben az nagy baj?
2016. márc. 15. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!