Szerintem így nem lehet megtanulni gitározni. Legfeljebb csak egy kevés skálázás kell.
Sokkal fontosabb a hallásgyakorlása, hogy meghalljad belül a hangot, és tudd, hová kell nyúlni a gitáron, hogy lejátszd.
2016. febr. 6. 18:22
2/10 A kérdező kommentje:
Rátudok játszani backing trackekre.. De pl Zakk Wylde kétlem hogy a sok skálagyakorlat nélkül ennyire hires lett volna...
2016. febr. 6. 18:52
3/10 anonim válasza:
Egy szóval nem mondtam, hogy egyáltalán nem kell skála gyakorlat, csak vissza kellene olvasnod. Jamey Aebersold is ott kezdi, de aztán jön a ritmus, és szerinte gyorsan el kell jutni oda, hogy már azt játszod, amit hallani szeretnél.
Akkor már hasonló módon reagálok, nehezen tudom elképzelni, hogy Clapton, Knopfler vagy Gilmour pusztán skálázástól lett volna jó.
De skálázgass, ha neked az jól esik. Csak gondoltam, megosztom 15 év tapasztalatát.
Zakk Wylde számomra meg az a stílus, amiért szerintem nem éri meg elkezdeni gitározni. Kissé eltolódott a gitározás, és a gitárosokkal szembeni elvárások egy kiegyensúlyozatlan állapotba. De persze ízlések és pofonok.
2016. febr. 6. 19:06
4/10 A kérdező kommentje:
Ezzel azért elég sok embert leszóltál lol. Pl Andy James vagy Doug Aldrich is szerintem elég sokat skálázik. De hogy ne menjek annyira messzire pl Alapi István játékából is levehető hogy rengeteget skálázik.. De egyébként értem mire gondolsz például steve ray voughan, joe bonamassa zenéjét is kedvelem csak szimplán ez a másik vonal jobban vonz és emiatt erőltetném annyira a skálázást..
2016. febr. 6. 20:18
5/10 anonim válasza:
Nem tom melyik melyik gitáros mondta már, de azt mondta hogy minden próba előtt skálázik bemelegítéskènt.
2016. febr. 7. 17:24
6/10 anonim válasza:
Fontos hogy a skálák a kézben legyenek ez az alapja mindennek. És ezt kihangsúlyoznám, hogy az alapja. Amikor tanulod érdemes eleinte mindig egyre koncentrálni, amikor már megy akkor lépni a következőre, persze mindig érdemes kicsit azokat is gyakorolni amik már mennek.
2016. febr. 7. 19:26
7/10 A kérdező kommentje:
Nekem a pentatonok már elég jól mennek de például azzal vagyok bajba hogy ha napi szinten gyakorlom,az 5 fokot és maga a pentaton meg az ujjgyakorlat amit tolok meg a lickek már elvisznek kb 2 órát. Ha ti skáláztok csak párszor átfuttok rajtuk vagy minden nap sokat gyakoroljátok őket mert én jelenleg ezt csinálom csak nem tudom biztosan hogy szükséges-e ennyit.
2016. febr. 7. 19:42
8/10 anonim válasza:
Ha komolyan gondolod a gitározást akkor naponta 2 óra kevés. Ha meg csak hobbi akkor nem kell ennyire rátorzulni a dolgokra.
2016. febr. 7. 20:20
9/10 anonim válasza:
Nekem sokat segített a skálázás abban, hogy a box szólózásból kimozduljak az egész gitárnyakra kiterjedő szólózás fele. A skálázáson belül is a fekvések közötti váltásokra helyezem a hangsúlyt elsősorban, hogy bármelyik húron simán menjen a fekvésváltás több fekvésmagasságig. Én úgy érzem, hogy a skálázás nekem segített rendszerezni a hangokat a gitárnyakon, bárhova leteszem az újjam akár véletlenszerűen, egyből tudjam, hogy hova kell ugorjak, hogy a legközelebbi fekvésben tudjam folytatni a dallamot s ne kelljen keresgéljek az újjammal vagy a szememmel a fogólapon.
2016. febr. 7. 22:19
10/10 A kérdező kommentje:
2 óra a skálázás meg ezek utána számokat gyakorolok. Egyébként az a baj h ha többet csinálom egy idő után rohadtul elkezd fájni a kezem de nem ilyen izomláz szinten hanem pl másnap is egész nap fáj.. .:| Jelenleg hobbi mivel munka mellett nem egyszerű beosztani rá az időt de szeretnék minél többet kihozni belőle..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!