Furcsa hangja van az elektromos gitáromnak. Így berezeg vagy nem is tudom, mi írná le legjobban, lent kifejtem. Mi tegyek?
Tehát amikor egy húrt szólaltatok meg, minden oké. Aztán az a húr némítva, szólaltatok egy másikat, még mindig oké. Viszont ha nem némítom az előtte lévőt, akkor a másodszorra pengetett húr recsegős hangot ad ki.
Cort x6; Roland cube 30x
Némítsd az előtte lévőt.
Ahogy elnézem, valószínűleg kezdő vagy, szóval arra tippelnék, hogy a technikáddal lesz a probléma, nem a felszereléseddel, mert az ugyan belépő kategóriás, de közel sem rossz, sőt. Azokat a húrokat, amiknek nem kell szólniuk, illik tompítani, különsen ha nagy hangerővel és/vagy torzítással játszol. Tehát ha még szól az előző hang, mikor már a következőt is megszólaltatod, torzításnál az jó eséllyel kellemetlenül fog hangzani, ha nem pont bizonyos hangközök valamelyikét adja az előzőhöz képest,de ebbe nem mennék most bele. Az, hogy a nemkívánatos hangokat tompítani kell, egy időután rutinból fog menni, de eleinte közel sem magától értetődő, gyakorolni kell.
Hozzáértő sajnos nem nagyon van a közelben, túl vidéken lakok én ahhoz...
Második: Köszönöm, akkor igyekszem némítani! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!