Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Létezik-e olyan basszusgitár,...

Létezik-e olyan basszusgitár, melynek hangja hasonlít a népzenei nagybőgőéhez?

Figyelt kérdés
Népzenei együttesben használnám, nagybőgő helyett. Vagy szükséges valamilyen effekt pedál beszerzése is, amely a "népzenei bőgő" hangját stimulálná?

2016. jan. 7. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem létezik, de pedál se nagyon.
2016. jan. 7. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Talán a bundnélküli (fretless) basszusgitár áll a legközelebb hozzá.
2016. jan. 7. 16:45
 3/6 anonim ***** válasza:
A legjobb ha megtanulsz nagybőgőzni.
2016. jan. 7. 21:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Ahhoz nagybőgő is kellene, és az sokkal drágább, mint egy basszgitár.:)
2016. jan. 7. 21:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A fretless basszusgitárral jót mondott az egyik válaszoló, nekem is egyből az ugrott be a kérdést olvasva. Mivel nincsenek bundjai, ezért hasonlóan kell játszani rajta, mint a bőgőn, és a hangja is közelebb áll hozzá. Ilyen effektről még nem hallottam, pedig eléggé geargeeek vagyok, ettől még persze lehet, hogy létezik. Ha sima basszusgitárral szeretnél hozzá közel kerülni, akkor nyaki hangszedővel érdemes próbálkozni, úgy, hogy az erősítőn és/vagy a hangszín potin letekered a magasakat viszonylag alacsony szintre (rolled-off tone). Ugyan a népzenéhez nincs sok közöm, de a régebbi rock'n roll hangzást, ahol ugye többnyire bőgőt használnak, egész jól visszaadja tapasztalatom szerint.
2016. jan. 7. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:
akusztikus fretless bass lehet egy jó választás.
2016. jan. 13. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!