Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha annyira fontos a basszusgit...

Ha annyira fontos a basszusgitár, akkor sok zenekarnak miért nincs basszusgitárosa?

Figyelt kérdés

Pl. The rolling stones!, White stripes, White miles, The black keys.

De élő fellépésen meg néha van velük basszusgitáros is, akkor nem értem miért jó ez nekik hogy nincs, de néha mégis van?

2015. dec. 28. 15:45
 1/4 A kérdező kommentje:
Persze nem vagyok basszusgitár-ellenes, szeretem ha van basszus :)
2015. dec. 28. 16:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Rolling Stonesnak történetesen van basszusgitárosa, csak miután Bill Wyman kilépett a '90-es években, nem vettek fel helyette senkit tagnak, de ennek anyagi okai vannak, sokkal jobban megéri nekik szerződéssel alkalmazni valakit a koncertekre és az esetleges stúdiómunkákra. White Stripesnak tényleg nincs, de nekik pont ez az egyik védjegyük, ha meghallgatod bármelyik számukat, nem fogod erőtlennek vagy vékonynak érezni a hangzást, mundjuk ebben benne van, hogy torított témáknál Jack White gyakran használ oktávpedált, ami mélyebb oktávot kever a soundhoz. Black Keys pedig dettó ez a modell, Jack White anyázta is Dan Auerbachot eleget, mert szerinte őket másolják. Tulajdonképpen összefoglalva annyit tudok mondani, hogy nem gond, ha nincs basszusgitár, de az összképhez sokat tud hozzátenni, sokkal vastagabb lesz tőle a hangzás, mert kitölti azt a mély tartományt, amiben max a lábdob van rajta kívül, ezt legjobban zúzdánál lehet érezni, ha ezt összehasonlítod az eredetivel, érezhető a különbség:

https://www.youtube.com/watch?v=7x3C3VXSdjs

2015. dec. 28. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Annyira fontos, hogy mindenkinek van basszusgitárja, még nekem is, hehe...
2015. dec. 28. 21:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól mert a kirakat emberek közt nincs basszeros attól még studióban meg élő koncerteken alkalmaznak basszusgitárost. Amúgy nem a basszusgitár a fontos lehet az bőgő is, meg elő lehet állítani elektronikusan is a hangzást de kell valami ami össze köti a ritmus szekciót a harmóniahangszerekkel. Ez fontos dolog enélkül elég üres egy dal lásd az általad említett white miles nevű förmedvény.
2015. dec. 29. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!