Normális hogy ha be van hangolva a gitárom, akkor a 12 bundon a hang nem teljesen egyezik az üresen játszott hangal?
én úgy tudom akkor nem hamis a gitár, ha a 12. bundon az üveghang egyezik az üresen játszott hangal, ami így is van, viszont ha lefogom a 12 bundot akkor 5-20 centnyi eltérés van, amit ugyan füllel nem hallok, de a hangoló kimutatja..
Normális ez, vagy hamis lenne a gitárom? Esetleg nincs jól beállítva (tremolós) ?
Ha nem stimmel az oktáv, akkor a hamis húron kicsit tologatni kell a húrláb felőli tartót. Ezekből a videókból érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/results?search_query=setting+guitar+..
igen ha nem sikerül beállítani akkor hangszerészhez viszem.. de előbb azért megpróbálok mindent, mert egy gitárosnak illik érteni a hangszeréhez..
igazából szerintem csak a nyergek vannak elcsúszva, mert híd be van állítva, a nyak is jól van (rengeteg videót néztem róla régen, hogy hogyan kell beállítani), a húrok újak, szóval nem igen látok más opciót..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!