Fémhúros gitárom húrjait lecserélném, ám elgondolkodtam, hogy megoldható-e, hogy nejlon húrokat rakjak rá vissza?
Fém húros gitárra csak is fém húros húrokat tegyél.
Ha azokat a kis puha húrokat rá próbálnád tenni a fémhúrosra a gitár ereje biztosan elszakítaná húrozás közben.
Nem fémhúros gitárra találták ki azokat a húrokat azért is vegyed azt amit kitaláltak rá.
Azaz fém akusztikus gitár húr kell neked ide!
"Ha azokat a kis puha húrokat rá próbálnád tenni a fémhúrosra a gitár ereje biztosan elszakítaná húrozás közben."
Ez azért kicsit vicces volt :D A gitár ereje? elszakítja? Mit?? :DD hajaj..
mondtam valamit neki hogy ne tegye rá mert bajok lesznek a húrokkal.
példának hoztam fel szóval nekem ne mond azt hogy ebből nem magyarázom ki magam.
nejlonhúrok nem a fémhúros gitárok nagyobb feszítőerejére vannak ki találva.
Nagyon rossz példát hoztál fel, ne ijesztegesd a tájékozatlan kérdezőket ilyen baromságokkal, mert a végén még elhiszik...
Ahogyan leírták, megoldható, de nem szólna jól, gyenge lenne a hangja. Ha alacsonyabb húrnyomást (könnyebb lefogást) szeretnél elérni, akkorrakj rávékonyabb fémhúrokat.
"nejlonhúrok nem a fémhúros gitárok nagyobb feszítőerejére vannak ki találva."
Ne haragudj de ez ugyanolyan butaság mint az előző.
Nem a gitárnak van feszítőereje..-.- hanem a húrnak.
a húr nemfog semmiféle "gitár feszítőerejétől" elszakadni. :D
A húr feszíti a gitár, ezért nem teszünk pl fém húrt klasszikus gitárra, mert a gitárt tönkreteheti, a húr feszítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!