Ennyien szeretik a komolyzenét?
Én is zenélek, és nem értem, hogy miért rosszabb egy Mozart vagy egy Bach mű a mai zenéknél. Ahogy előttem is írták a művészeteknek nincs csúcspontja, mindig változik. Meglátásom szerint egy-egy korszaknak lehet tetőpontja, mesteri zeneszerzője. A korszakok ahogy váltják egymást szinte összehasonlíthatatlanok. Az irodalom, a festészet és zene között pedig párhuzamot lehet vonni. Nekem a kedvenc korszakom a romantika, de most tanultuk az iskolában a modern zenét és nagyon tetszik, nagyon érdekes tud lenni egy Debussy mű, vagy egy Bartók darab. El lehet rajta gondolkodni és (gőleg az utóbbi) humoros is. Én hallgatok Youtube-n komolyzenét, ahogy az egyik osztálytársam is. Ő nagyon szereti az operákat. Ami pedig egy nehezebb műfaj. (ő sosem zenélt, nem is igen ért hozzá mégis tetszik neki)
14/l
Ez így túl nagy téma, ráadásul én csomó mindent teljesen másképp látok, mint akár a kérdezők, akár a kommentelők/zenészek. Esélytelen ebbe most belekapnom.
Ha a kérdésben lévő konkrétumra akarnék számomra érdekes példát felhozni, íme:
[Ránki Dezső] Beethoven: Pathetique Sonata Op.13
http://www.youtube.com/watch?v=luo4wUQMwYY
Magyar feltöltés, magyar előadóval, egy 50 éves recsegő LP-ről digizve (tehát nemcsak a zene, hanem még az előadás is "őskövület"). A rétegzenének számító komolyzenének is perifériájáról (kottás videó).
Mégis eljutott 1.3 milliós megtekintésig. És csomó ilyen van még a YT-on.
Ha véletlenül rájössz/rájöttök hogyan tudott ez a videó eljutni 1.3 millió megtekintésig kérlek osszátok már meg az infót, mert nekem lövésem sincs... :)
Egyébként komolyzene/könnyűzene(pop-rock és társai) szerintem teljesen rossz felosztás. Én másképp vágom kétfelé a zenét (Vedres Csaba nyomán)
(1) Felemelő, elgondolkodtató
(2) Kikapcsoló, szórakoztató zene
A szomorúzenész Schubertnek is vannak komoly művei mellett habkönnyű táncai, ahogy a Deep Purple is alkotott "komolyzenében" is: Concerto for group and Orchestra.
Tudtad,hogy a tinik és az egyetemisták hallgatnak leginkább poppot. 30 év körül szokik rá az ember, de 40-nél már tuti. Hát szerintem így,ezt több felnőtt ismerősömnél tapasztaltam.
Meg esetleg akik komolyzenével foglalkoznak,azok is sokan vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!